Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTI

Lucija Sekula: Nismo iskoristili učenike u predizborne svrhe!

Otočac, spomenik braniteljima, Darko Milinović, Jadranka Kosor (1)
Dino Stanin/PIXSELL
09.11.2011.
u 15:32

Demantiram izjave da sam naredila djeci da plješću, zgrožena je ravnateljica osnovne škole.

Roditelji učenika Osnovne škole Zrinskih i Frankopana iz Otočca navodno se spremaju tužiti ravnateljicu škole Luciju Sekulu jer su njihova djeca jučer oko 11 sati, umjesto na nastavi, bila u gradskom parku kako bi dočekala premijerku Jadranku Kosor, piše jedan lokalni lički portal.

U tekstu je glavo pitanje jesu li djeca iskorištena u predizborne svrhe i je li tomu svemu razlog kumstvo ravnateljice s ličko-senjskim županom Milanom Jurkovićem, koji je jučer, u svom rodnom gradu Otočcu, bio u premijerkinu društvu.

Inače, Dinko Sekula, suprug ravnateljice osnovne škole, ravnatelj je srednje škole u Otočcu čiji su učenici također bili na otkrivanju spomenika. Stupili smo u kontakt sa supružnicima Sekula koji su zgroženi napisima i duboko povrijeđeni.

Premijerka otkrila spomenik braniteljima vrijedan 2,3 mil. kuna

Lucija Sekula ogorčena je novinarom koji je bez njezina znanja, bez razgovora s njom napisao neistine.

– Smatram da je to bio povijesni događaj za grad i da tu crticu povijesti trebaju znati i naša djeca. Nisam ih tjerala niti im naredila da moraju doći, a moji prosvjetni radnici sami su izrazili želju da prisustvuju. To nije bila kampanja nego Domovinski rat o kojem učenici jako malo uče. Demantiram izjave da sam naredila djeci da plješću. Mislim da imam pravo kao prosvjetar reći djeci kako se kulturno ponašati na javnim mjestima ili kako se ponaša za vrijeme himne. Nitko od roditelja ni učitelja nije se bunio, a, ako je netko pogrešno shvatio moje namjere, neka mi se obrati – kazala nam je ravnateljica.

– Sa županom me veže prijateljstvo dugo 35 godina, kada nije obnašao nikakve političke funkcije. Napisati da je meni i supruzi netko naredio da djeca budu na otkrivanju spomenika sramotno je. Da je bilo tko na vlasti, da je došao predsjednik države, premijerka, bilo koji ministar iz bilo koje stranke, to je velika čast za naš grad. Ni jedna riječ na otvaranju nije bila upotrebljena u predizborne svrhe. Djeca su dovedena tamo kako bi ih se naučilo da poštuju obilježje Domovinskoga rata u kojem su sudjelovali njihovi očevi ili djedovi. Smatram da bi se u školama više trebalo govoriti o tome, a oni koji misle da je jučerašnji dan ispolitiziran, to je žalosno – kazao nam je Dinko Sekula u telefonskom razgovoru.

Komentara 31

CH
chemica
16:49 09.11.2011.

Znači, djeca su \"spontano\" zapljeskala? OSNOVNOŠKOLCI?! I svi se grohotom nasmijaše. Trenutni otkaz svakom onom bolesniku kojem padne na pamet ovako manipulirati djecom. Bar da im djetinjstvo prođe u nekakvom redu i miru, kao njihovim vršnjacima u civilizaciji.

ST
Stjef
16:55 09.11.2011.

Znaci prema komentarima dijete ne može spontano zapljeskati. Spontano pljeskanje dolazi sa punoljetnosti valjda. Ja sam valjda bio super napredan kad mi je već kao bebi bilo dovoljno pokazati prst da ja sretno zaplješćem. Demanti je smislen, a je li i faktografski točan i iskren u to ne ulazim.

DR
drznedaj
16:02 09.11.2011.

Haha, tak su i nas izvodili s nastave kad bi bila stafeta mladosti. Cak jednom morali ici i na sprovod nekom velikanu. E ako taj HDZ nije stvarni nasljednik KPJ onda neznam ko je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije