Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupi konzultanti

Lorencin vratio plan plaćen 4,5 milijuna kn na doradu

Darko Lorencin
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
24.04.2014.
u 16:18

Plan španjolsko-hrvatskog konzorcija THR - Horwath Consulting treba jako nadograditi, ocijenio je nezadovoljni ministar

Trebat će još koji mjesec da dokument vrijedan 4,5 milijuna kuna, koji je trebao biti gotov do kraja prošle godine, napokon ugleda svjetlo dana. Verzija koja je jučer podastrta Turističkom vijeću – tristotinjak stranica na engleskom i sažetak na hrvatskom jeziku – dobila je niz kritika. Za pojedine članove Vijeća jučer viđeni materijal u rangu je malo boljeg studentskog seminarskog rada, a ni ministar Darko Lorencin ne krije da nije zadovoljan autorskim uratkom konzultantskog španjolsko-hrvatskog konzorcija THR - Horwath Consulting. Primjedbe će biti hitno sistematizirane i proslijeđene konzultantima, kako bi se već u idući ponedjeljak s njima sjelo za stol.

– Više puta smo razmatrali fazna izvješća budućeg strateško-marketinškog plana, a ovo je prvi put da smo pred sobom imali prijedlog cjelovitije verzije. Slažem se s članovima Vijeća, materijal koji smo vidjeli treba jako nadograditi i poboljšati – jasan je Lorencin.

– To ne smatram ničim izvanrednim. Posao je konzultanata da predlažu, a naš da usvajamo, odbijamo i korigiramo.

Ocijenjeno je da u prijedlogu nisu dovoljno razrađeni regionalizacija i novi proizvodi, niti su uvezani s tržištima na koja se cilja u razdoblju do 2020. Spornim se pokazala ideja da se ugasi većina predstavništava HTZ-a u inozemstvu.

– Mjesta za poboljšanja ima, ali predstavništva nam svakako trebaju. Marketinške agencije mogu odrađivati samo djelić njihova posla – kazao je Lorencin i dodao da će idućih tjedana svakodnevno biti uključen u završnicu izrade plana kako se više nepotrebno ne bi izgubilo ni dana.

>> HTZ Horwathu i THR-u od 2000. isplatio ukupno 12 mil. kuna

Komentara 2

KA
kafka
16:51 24.04.2014.

Vrlo je sumnjivo to preskupo plaćanje nekim konzultantskih kompanijama od strane Vlade koja ne želi stručnjake i misli da se sve rješava politikom i da je sve stvar političke odluke. . . . . . (sindrom 'političke odluke' je pokazateljj nove psihičke bolesti otkrivene među hrvatskim profi-političarima koji ni psećju kučicu ne znaju napraviti.)

OS
osica
22:56 24.04.2014.

"nažalost, sve smo predali strancima - no, zar i pamet " kako su naši stručnjaci na raznim područjima dobri i hvaljeni vani i imaju rezultate, a doma pojma nemaju.? Kako mislite da Španjolci bolje znaju od nas - kako razvijatijati naš turizam, kasne s poslom, predlažu ono što je vjerojatno dobro njima i njihovim zemljama, a od nas poberu lovu i nikom ništa. "Idemo na dorad, kaže ministar no ja mislim da Vrhunskima ne treba dorada". Hoćemo li s doradom doći još do 50% većeg iznosa, umjesto da plate penale ?. Ma nije ni čudo da nam je ovako .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije