Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrđen u saboru

Lorencin: Neću ići u Europski parlament ako me izaberu građani

Darko Lorencin
Žarko Bašić/PIXSELL
Autori: kh/VLM, Tea Romić
19.03.2013.
u 09:57

Darko Lorencin peti je na nezavisnoj listi Ivana Jakovčića za izbore za Europski parlament

Sa 79 glasova "za", 20 protiv i jednim suzdržanim Darko Lorencin izabran je za novog ministra turizma.

– Bez obzira tko je za vas glasovao, vi ste hrvatski ministar i tu dužnost trebate obnašati za sve nas – kazao mu je, nakon što je prisegnuo, predsjednik Sabora Josip Leko.

Minutu prije nego što je Lorencin izabran za ministra, predsjednik Vlade Zoran Milanović, nakon šestosatne rasprave, svađe i vrijeđanja još jednom je pozvao zastupnike da mu ukažu povjerenje.

– Molim vas da ga podržite, jer on je sjajan kandidat za ministra na temelju svoga životopisa, nema takvih na burzi rada i drago mi je što ću raditi s njime. Napravit ćemo zajedno od ove zemlje prvaka – uvjeren je premijer.

Nakon što je izabran, novi ministar novinarima je rekao da mu je žao što danas zbog duge rasprave nije stigao u ministarstvo, što je imao u planu, ali je to, dodaje, prva stvar koju će napraviti, sutra, u srijedu ujutro.

– Već sam neke uvodne razgovore s mojim budućim suradnicima i obavio, nisu mi nepoznati jer i područje s kojim sam se dosada bavio u velikoj se mjeri preklapalo s područjem turizma, dakle investicija. Ono prvo što ćemo raditi, i na što bismo trebali usmjeriti pozornost, jest tijek pripreme turističke sezone. Sljedeće što ću napraviti jest odmah obaviti razgovore od Dalmacije do Istre u vezi s pripremom turističke sezone, ali i upoznavanje s turističkim djelatnicima, u prvom redu kroz četiri strukovne udruge. Onda treba rješavati sve zakonodavne stvari koje su u tijeku i jasno, trebamo samo dovršiti postupak prihvaćanja Strategije razvoja turizma, to je ono generalno – tvrdi Lorencin te dodaje kako smatra da treba raditi konstantno i da sve mjere moraju biti usmjerene prema podizanju konkurentnosti turizma RH.

– Ne smijemo zaboraviti ono što je bitno, a to su kohezijski instrumenti čije je programiranje sada u tijeku. Moramo biti sigurni da naši djelatnici i poduzeća mogu u budućnosti adekvatno koristiti te novce – istaknuo je novi ministar turizma.

Inače, Lorencin je peti na nezavisnoj listi Ivana Jakovčića za izbore za Europski parlament. Ako ga građani izaberu, kako misli obnašati i funkciju ministra i europarlamentarca?

– Jakovčić me upitao želim li biti na listi i na taj način sam mu htio dati podršku. Ako me građani izaberu, stavit ću mandat u mirovanje, moguće je to, prethodno smo provjerili. Darko Lorencin bit će član Vlade dok god mu premijer ukazuje povjerenje. Prioritetno mi je, dakle, biti članom Vlade. I neću ići u Europski parlament ako me izaberu građani – poručio je Lorencin.

>> Novi je ministar bogati Istranin koji u Medulinu uzgaja masline

>> Zašto Milanović nije dao Lorencinu govoriti o zajmu?

Komentara 20

DO
doktorica
18:24 20.03.2013.

nas nitko i ne pita,a svi se pravdaju da su ih birali građani!

OB
-obrisani-
10:48 20.03.2013.

Postovani! Lorencin: Neću ići u Europski parlament ako me izaberu građani * ???? Ma Isao bi on da je na 1 mjestu na listi. Sva ostala mjesta su nesigurna. Lijep pozdrav!

Avatar WindFucker
WindFucker
18:11 19.03.2013.

Ne kužim, što je tu izvanredno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije