Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASKOL

Ljubojević: SDSS treba mladu krv, Kosanović: Cilj im je sve uništiti

'25.11.2010., Krnjak - Milorad Pupovac i nacelnik Krnjaka Rade Kosanovic s ucenicima OS Katarine Zrinski.  Photo: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
14.02.2012.
u 09:58

Skupština je prošla bez delegata iz Krnjaka, Karlovca, Slunja i Barilovića koji su bojkotirali stranački skup

Već dvije godine učestalo upozoravam da SDSS odumire. U mnogim lokalnim organizacijama uopće se ne radi ili je situacija jako loša. U Karlovcu vijećnika nismo uspjeli dobiti na dva zadnja izbora, a u Vojniću smo promijenili već osam predsjednika. Nažalost, sve moje sugestije su odbačene – komentirao je razloge smjena u županijskoj organizaciji SDSS-a Siniša Ljubojević iz Ogulina koji je na čelnom mjestu lokalne stranke naslijedio Radu Kosanovića.

Upražnjena mjesta

Do smjene je formalno došlo na izvanrednoj skupštini stranke koju je zatražila trećina županijskih delegata. Skupštinari su razriješili dosadašnje vodstvo stranke. Uz Ljubojevića na čelna mjesta izabrani su Nikola Grba iz Saborskog i Željko Tomašević iz Vojnića kao zamjenici. Igor Novković, također iz Vojnića, postao je sekretar. U izvršni odbor izabrani su Mara Šupica iz Plaškog, Neven Vujnović iz Ogulina i dožupan Milenko Rebić. Još četiri mjesta ostala su upražnjena, a njih bi trebali popuniti stranački ljudi iz Krnjaka, Karlovca, Barilovića i Slunja koji su bojkotirali ovaj sastanak.

– Dosadašnji predsjednik Kosanović imao je niz značajnih funkcija. Bio je na čelu SNV-a, SDSS-a i radio je kao načelnik Krnjaka. Nadam se da će i dalje biti predsjednik SNV-a, ali i drugima treba omogućiti da na temelju jasnih kriterija budu izabrani na neku poziciju. Dosad se iz Krnjaka koji je okupljao sedam posto članstva stranke, na županijsku razinu predlagalo od 10 od 35 delegata, što je izraziti nesrazmjer. Ovo nam je i izborna godina u kojoj želim omogućiti novim ljudima da zauzmu nova mjesta i od SDSS-a stvoriti dojmljivu i dominantnu stranku srpskog naroda što na ovom prostoru sigurno zaslužujemo – zaključio je Ljubojević.

Sudjeluju u vlasti

Dosadašnji predsjednik Kosanović tvrdi da nije u poziciji puno komentirati smjenu. Tvrdi da je SDSS dosad imao dobre rezultate.

– Najbolje znam kako se stranka stvarala, razvijala i došla do sadašnjih dana. Imamo dožupane, načelnike, a sudjelujemo i u vlasti na više mjesta. Zato mislim da je interes sve učinjeno jednostavno uništiti – rekao je Kosanović.

Komentara 2

VE
velikazmija
16:39 14.02.2012.

oba oba su pala --

RA
rassol
22:26 14.02.2012.

Imaju stranku? Vidi ti to...a ja mislio da oni još žive u plemenskoj zajednici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije