Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenci nas prestigli

Ljubljanska divovska čokolada istisnula iz Guinnessa splitsku Nadalinu

čokolada nadalina
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
08.09.2016.
u 15:52

Divovska čokolada sastavljena od 28 tisuća manjih komada, a na nju je utrošeno 1450 kilograma čokolade

Čokoladu s najvećom površinom na svijetu napravila je tvrtka "Čokoladnica cukrček" iz Ljubljane, a rekord joj je sada i priznat u novom  međunarodnom izdanju Guinnessove knjige neobičnih rekorda, objavila je u četvrtak Slovenska agencija STA.

Divovska čokolada sastavljena od 28 tisuća manjih komada sastavljena je, izmjerena, a dobrim dijelom i pojedena na lanjskom festivalu čokolade i slastica u mjestu Radovljica na sjeverozapadu Slovenije. Na njoj je ekipa slastičara iz Ljubljane radila puna dva tjedna, utrošivši 1450 kilograma čokolade.

U konačnici je to sada i službeno najveća ikad napravljena čokolada na svijetu, a imala je dužinu 14 i širinu 10 metara. Time je  Ljubljana iz Guinnessove knjige istisnula dosadašnjeg slatkog rekordera, splitsku čokoladu "Nadalina", površine 102 četvorna metrateške 800 kilograma.

Čokoladu Nadalina  prošle je godine napravio u povodu 25. obljetnice rada svoje tvrtke splitski poduzetnik i glazbenik Marinko Biškić.

> > 'Nadalina' napravila najveću čokoladu na svijetu!

Ključne riječi

Komentara 1

U1
ursus_1212
00:49 09.09.2016.

Pa kako je stala u državu? Jeli dio išao u Italiju ili Hrvatsku? Onda nije cijeli rekord Slovenski..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije