Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBIJEDIO MACRI

Ljevičarski kandidat priznao poraz na predsjedničkim izborima u Argentini

Argentina
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
23.11.2015.
u 07:27

Pobjednik Macri liberal je na području ekonomije a konzervativac u društvenim pitanjima

Ljevičarski kandidat na predsjedničkim izborima u Argentini Daniel Scioli priznao je jučer poraz u odmjeravanju snaga s protržišnim čelnikom Mauricijom Macrijem, čime je dokončana 12-godišnja vladavina populističkog pokreta peronista.

"Voljom naroda izabran je novi predsjednik - Mauricio Macri", kazao je Scioli pristašama na skupu u Buenos Airesu.

Nakon prebrojanih 75 posto glasova službeni rezultati pokazuju da je Macri dobio nešto manje od 53 posto glasova a Scioli 47 posto.

Liberal na području ekonomije a konzervativac u društvenim pitanjima, Macri je prešao u vodstvo nakon što se plasirao u drugi izborni krug. U prvom je krugu zauzeo drugo mjesto, odmah iza Sciolija.

"Trudili smo se i željeli uvjeriti građane. Demokrat sam i poštujem volju naroda koji je izabrao alternativu", zaključio je Scioli.

Izrazio je nadu da će "Bog prosvijetliti (Macrija) da nastavi graditi na napretku koji je zemlja ostvarila" za mandata Cristine Kirchner, ljevičarsko-populističke predsjednice na odlasku.

Scioli je obećavao da će braniti plaće i industriju u Argentini dok je Macri predlagao ekonomske reforme, najavljujući liberalizaciju ekonomije i ublažavanje ograničenja dolarskih transakcija i uvoza.

>> Oporbeni kandidat Macri novi argentinski predsjednik

Komentara 1

BL
blukac3
09:16 23.11.2015.

Hrvatska sa ulaskom u Uniju,primit ce EURO kao valutu. Gdje je trziste EURA osim u UNIJI?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije