Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekonomija

Ljetna škola ide dalje, u promijenjenom obliku

tipurić
Arhiva VL/Anto Magzan
03.03.2010.
u 13:30

Prije nego se izradi koncept nove Ljetne škole aferama uzdrman Ekonomski fakultet u Zagrebu u svibnju će dobiti novog dekana i to po drugačijoj proceduri od dosadašnje.

Međunarodna ljetna škola ekonomije u obliku u kojem je do sada postojala više nije moguća. No, u izmjenjenom obliku može nastaviti djelovati. Treba samo napraviti temeljite promjene u konceptu rada škole što je moguće izvesti do kraja tekuće akademske godine. Potvrdila je to vršiteljica dužnosti dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Melita Kovačević, koju je na tu funkciju postavio rektor Aleksa Bjeliš nakon što je suspendirao bivšeg dekana Darka Tipurića.

Time su studenti dobili odgovor na pitanje koje ih najviše zanima - hoće li ikada više moći pohađati ljetnu školu? No, sada znaju da to neće biti niti približno ista škola gdje su se posljednje tri godine "legalno kupovali ispiti", odnosno polagali predmeti uz gotovo stopostotnu prolaznost, nakon čega se ocjena upisivala u indekse. A prije nego se izradi koncept nove Ljetne škole, aferama uzdrman Ekonomski fakultet u Zagrebu u svibnju će dobiti novog dekana i to po drugačijoj proceduri od dosadašnje.

Odlučilo je to na jučerašnjoj maratonskoj sjednici Fakultetsko vijeće nakon što je prihvatilo izmjene Statuta. Nasljednika smijenjenog Darka Tipurića neće više birati 170 članova vijeća u širem sastavu već njih 156. Promijenit će se i sastav članova vijeća. Činit će ga većinom stariji profesori, odnosno oni sa znanstveno-nastavnim znanjem dok se broj znanstvenih novaka i asistenata u Vijeću smanjio. Na sjednici je također imenovana radna skupina koja će se idućih mjeseci pozabaviti poslovanjem međunarodne ljetne škole zbog koje je dekan Tipurić i smijenjen, a Sveučilište je odlučilo osnovati etičko povjerenstvo kojemu će zadaća biti procijeniti je li rad Ljetne škole bio u skladu s etičkim kodeksom Sveučilišta.

Komentara 2

SK
santa klaus
18:35 03.03.2010.

baš me zanima kakve će posljedice snositi odgovorni...u normalnoj zemlji ne bi smjeli više stati za katedru

ST
stijef
00:50 04.03.2010.

doista dramaticne promjene u nacinu biranja dekana na ekonomiji :-))))))))))))) pa jeste li vi normalni? sto je tu novo? znanstveno-akademska korupcija vlada na sveucilistu, jer profesori jedni drugima pisu hvalospjeve i pohvaljuju isprazne kvaziznanstvene radove :-)))) sveuciliste je nesposobno za samoupravu, kao sto je to bila i socijalisticka drzava; sveucilistu treba nametnuti tehnicku upravu izvana, koja se brine za neometano, stedljivo i posteno poslovanje, a akademci trebaju biti tek radna snaga u znanosti, a ne grofovi kojima sustav omogucuje da rade sto god hoce :-)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije