Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razlaz

Lijepa Milka ruši carstvo najbogatijeg tajkuna Srbije

milka forcan (1)
Foto: www.milkaforcan.rs
1/5
24.07.2010.
u 10:26

Milka Forcan uspjela se sudski izboriti za zabranu prodaje Miškovićevih tvrtki

Milka Forcan godinama je bila zaštitni znak Delte Holdinga, poslovnog carstva najbogatijeg i najutjecajnijeg srbijanskog tajkuna Miroslava Miškovića.Neki neuki promatrač balkanske poslovne scene mogao bi pomisliti da je lijepa “potpredsjednica holdinga” samo još jedna “botoks djevojka” koja je služila kao amortizer za odluke što ih donose gazda Miroslav i njegovo najodanije muško društvo.

Desna ruka

No, pokazalo se da Milka Forcan nije samo lijepa i elegantna, nego prije svega ambiciozna i uspješna poslovna žena koja bi mogla “stajati glave” do jučer nedodirljivog Miškovića. Naime, zbog spora s Forcanovom oko vlasništva nad dionicama Jugohemije, velikog srbijanskog distributera lijekova, Miroslav Mišković ne može slobodno raspolagati svojom imovinom. Ona se, naime, sudski uspjela izboriti za zabranu prodaje dionica Jugohemije koja je u sastavu Delta Holdinga pa je došao u pitanje i Miškovićev plan da svoje poslovno carstvo proda Belgijcima. Tvrdi da Mišković više nije većinski vlasnik Jugohemije. Neki analitičari cijelu zavrzlamu tumače kao pokušaj vlasti da malo potkreše krila svemoćnom Miškoviću koji je imao status države u državi. Bez prešutne podrške utjecajnih političara Forcanova teško da bi se usudila suprotstaviti neformalnom gazdi Srbije. Neki opet smatraju da je ovo najava njezina ulaska u politiku. Sudeći prema ambicioznom izgledu njezine web stranice, to uopće ne bi bilo iznenađenje. Jako ja popularna na Facebooku, na kojemu ima dvije grupe obožavatelja: Milka Forcan Fan club i Ljubitelji lika, djela i tijela Milke Forcan.

Iako je tek zakoračila u peto desetljeće života, Milka Forcan iza sebe ima gotovo dvadesetogodišnji staž u visokom biznisu. U proteklih 18 godina bila je “desna ruka” svemoćnom tajkunu. Zaslužna je za širenje poslovnog carstva u druge zemlje regije, ali još više za dobre veze sa srbijanskom politikom.

Buran prekid

Navodno je Mišković financirao sve srbijanske stranke, a njegov “časnik za vezu” bila je upravo Milka Forcan. Osobito bliske odnose uspostavila je sa sadašnjim srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem. Mnogi analitičari njezin odlazak povezuju s kritikom koju je Boris Tadić nedavno uputio srbijanskim tajkunima. Zamjerio im je što svoje tvrtke registriraju u inozemstvu kako bi izbjegli plaćanje poreza. Ljutiti predsjednik zatražio je da se promijeni zakon kako bi se ubuduće izbjeglo da tvrtke traže pomoć od države kada im krene loše, a da država nema ništa od toga kad tajkuni prodaju strancima dobro uhodane poslove. Neki srbijanski mediji tvrde da je Mišković burno reagirao na kritiku, a da se to nije svidjelo njegovoj potpredsjednici koja je ubrzo dala ostavku. Razlaz s Miškovićem izazvao jer razne špekulacije, dijelom i zbog toga što Forcanova do sada nije iznijela neko suvislo objašnjenje zašto je ljubav naprasno pukla.

Komentara 46

OB
-obrisani-
19:16 24.07.2010.

Irina_Brankovic : Ko o čemu baba o uštipcima!!! Boris Tadić, pa Boris Tadić!!! Bogami ja mislim da si se ti zaljubila u njega dok ga stalno prozivaš, obično to tako biva!!!.

OB
-obrisani-
19:57 24.07.2010.

Irina_Brankovic : A zato se pališ na lepog Boru ili ti drugačije Borisa Tadića!!!.

AB
al bundy
17:33 24.07.2010.

standup...ja sam iz zg...o oci su mi jednake za sve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije