Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI REZULTATI OČEVIDA

Policija otkrila kako su se djevojčice otrovale, liječnik: 'Bile su bez svijesti'

Op?a županijska bolnica Požega
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/2
03.12.2023.
u 13:16

Obje su djevojčice na liječenju u požeškoj bolnici te ne bi trebale imati dugotrajne posljedice, smatra liječnik. Ako ne bude dodatnih komplikacija, danas će biti puštene iz bolnic

U subotu navečer u Požegi djevojčice stare 11 i 12 godina otrovale su se ugljičnim monoksidom u kupaonici bakine kuće. Djevojčice su brzo prevezene u požešku bolnicu gdje je trovanje potvrđeno, a danas su u stabilnom stanju.

Potvrdio je to prim. mr. sc. Vlado Drkulec, voditelj odjela za pedijatriju s neonatologijom u požeškoj bolnici za portal požega.eu. U izjavi je kazao da su se sestrične iz Osijeka i Požege kupale u kupaonici u kojoj je instaliran plinski bojler, a u stanju bez svijesti pronašla ih je baka.

- Pozvana je Hitna, koja je došla kroz desetak minuta. Trovanje ugljičnim monoksidom je dokazano u bolnici. Situacija je bila krajnje ozbiljna. Djeca su na opservaciji, nisu životno ugrožene, ali zbog mogućih posljedica bit će pod nadzorom - rekao je liječnik, dodajući da je u bolnici završio i djed koji je pomogao izvući ih iz kupaonice, no njegova hospitalizacija ne može se povezati s trovanjem.

Obje su djevojčice na liječenju u požeškoj bolnici te ne bi trebale imati dugotrajne posljedice, smatra liječnik. Ako ne bude dodatnih komplikacija, danas će biti puštene iz bolnice.

Iz policije su nakon provedenog očevida izvijestili kako sve upućuje na sumnju da je do trovanja došlo uslijed zajedničkog rada nape i protočnog plinskog bojlera bez dotoka svježeg zraka. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.   

VIDEO Srušio se helikopter na madridskoj obilaznici, troje ozlijeđenih

Komentara 4

AN
Antonio1952
13:30 03.12.2023.

Hvala Bogu da je izbjegnuta tragedija i da su zive, mlade su pa ce se brzo oporavit. Instalacije i dimnjake treba cistit i kontrolirat od strucne osobe.

PV
prcko.vita
13:30 03.12.2023.

Na žalost, plin je i dalje jedno od jeftinih oblika grijanja, ali država bi trebala povećati kontrole plinskih instalacija i trebala bi uvesti obvezne servise plinskih uređaja. Naš narod nema takve mirovine i plaće da si može lako priuštiti dizalice toplice ili grijanje na solarne ploče. Samo priključak trofazne struje košta cca 2500 eura. Država bi trebala više pomoći, i da se smanji cijena energenata i da se bolje kontrolira i servisira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije