Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oslobađajuće presude

Liječnici dragovoljci: Haag nastavlja agresivnu politiku JNA

Stanišić Simatović (1)
Reuters/PIXSELL
31.05.2013.
u 21:20

Neka Vukovar postane i mjestom sjećanja na sramotne odluke Haaškoga suda, predlažu liječnici dragovoljci

Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. ocijenila je da oslobađajuća presuda \"dokazanim zločincima Franku Simatoviću i Jovici Stanišiću potvrđuje kako je Haaški sud sramotna politička ustanova koja procese vodi protiv država i naroda. To se najbolje očitovalo i u dan ranije izrečenoj osuđujućoj presudi Hrvatima iz Bosne i Hercegovine.\"

Liječnici dragovoljci ističu kako se takvim haaškim odlukama nastoji ucijeniti Hrvatsku u slučaju da se usprotivi primanju Srbije u EU zbog neispunjavanja visoko podignutih standarda. Odlukom da oslobodi Simatovića i Stanišića od zločinačkih uloga u Hrvatskoj, a posebno u razaranju Vukovara, masovnom smaknuću ranjenika iz Vukovarske bolnice te smaknućima na ostalim stratištima u Hrvatskoj, Haaški sud je pokazao da presudama nastavlja opasnu i agresivnu politiku JNA iz 1991. Ta je agresivna i osvajačka politika jednako i danas na djelu, upravo u gradu Vukovaru, na čije žrtve, kako udruga tvrdi, umjesto da se prema njima odnosi s pijetetom, oslobađajućim presudama sad pljuje Haaški sud na čelu s nizozemskim sucem Oriejem. Zato, navodi udruga, pozivamo hrvatske vlasti da Vukovar proglase mjestom trajnoga pijeteta i sjećanja na sramotne odluke Haaškoga suda, kojima su još jednom ponižene i mučki masovno ubijane žrtve velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku. 

>> \'Tražit ćemo od Haaga dokaze u slučaju Stanišića i Simatovića\' 

>> Mišetiću presude u Haagu \'istinski perverzne\', Bildt ne vidi logiku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije