Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEFORMALNO
Povratak na članak

Lideri prisežu: Bez podjela EU na istok i zapad

Juncker: Ključan problem Europe je što smo prestali voljeti jedni druge, izgubili smo naš kolektivni libido

Komentari 6

ZI
zimerman
06:50 08.05.2019.

Isto kao što sam se molio Bogu da se raspadne bivša Jugoslavija sada se molim Bogu da se raspadne EU

VL
SU
sunce12345
23:54 07.05.2019.

Ti i naš Andrej stalno izmjenjujete pusice..kak'sada ova izjava Junker?

VL
SA
samobalic
06:16 08.05.2019.

Pa treba da se podjeli EU,jer pogledjate samo ovu istocnu sirotinju,nemilosrdno iskoriscavaju EU kase,a ne doprinose nista,to treba podjeliti kao zapadnu i istocnu Njemacku.

VL
Avatar stjepko17
stjepko17
20:53 08.05.2019.

Ako izadje UK , onda ovo sto ostane nece biti EU nego velika Njemacka i kolonije , prestrasno, a nasi dupeglavci se tome raduju i ocekuju koju funkcijicu za sebe

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:00 08.05.2019.

eu je politički projekt, ne projekt iz naroda. birokracija je eu učinila monstruoznim čudovištem. eu parlament je skup političara koji odluke donose po željama lobista. jer moramo znati da prosječan eu parlamentarac ne razumije ništa, već svoj stav stvara na temelju pojašnjenja lobista, koje parlamentarac zove stručnjacima, oni ga 'savjetuju'. eu je osuđen na propast, odnosno razvodnjavanje ovlasti eu institucija. eu treba biti ono što je bila ez. čista ekonomska zajednica. ako eu želi biti unija u pravom smislu riječi, onda mora biti samostalna politički, gospodarski i vojno. ne povezana sa 'saveznicima', posebno ne sa amerikancima. jer sadašnja eu je potčinjena americi. ne postoji europski informatički gigant. jer eu se ne uspijeva izboriti za to, stvoriti ga. nije li tužno da jedna rusija ima dva it giganta, a eu je tu patuljak? sukobi na bliskom istoku su pitanje koje europa treba riješiti. to su sve engleske, francuske, kolonije bile, i eu je trebala tu odrediti što i kako, kada i tko. ako smo za nepromjenjivost granica, ajmo jasno izraelu reći da ga priznamo u granicama 48-e, i staviti mu sankcije sve dok se ne povuče sa okupiranih područja? nema mjesta antisemitizmu, već poštovanju prava. ajmo amerima reći da nemaju što raditi u sjevernoj africi, niti na arktiku. s rusima surađujemo, oni su nam susjedi. i trebamo ih. širenje eu će završiti sa rusijom. nikako drugačije. povezivanje sa amerikom šteti europi. to neki ne vide.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.