Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.04.2014. u 12:00

Hvala Bruxellesu, ova će Vlada biti prva koja će idućoj ostaviti bolje financije

Vlada će danas objaviti nacionalni program reformi i plan konvergencije koji će dati smjer zbivanjima u iduće tri godine. Smanjenje deficita i zaustavljanje rasta javnog duga postaju prioriteti Banskih dvora silom prilika jer to od nas očekuju u Bruxellesu. Iako bi svima bilo lakše da je zemlja postala investicijski eldorado, investicija nema pa slijedi dodatno stezanje remena, ali i veći porezi, svidjelo se to nekome ili ne.

Veći porezi smještaju se u treću godinu prilagodbe – 2016. – koja bi trebala biti i prva godina mandata nove vlade, a u igri su oporezivanje nekretnina i štednje. I prije nego što su predstavljeni dokumenti, prva potpredsjednica Vesna Pusić poručila je da nam ne trebaju novi porezi, već investicije, što je bio znak da nije zadovoljna predloženim. Investicije su, još od Radimira Čačića na mjestu prvog potpredsjednika, trebale biti glavni HNS-ov doprinos Kukuriku koaliciji pa je, ruku na srce, HNS zadnji koji može prigovarati što ih nema.

A nema ih zbog lokalne i državne birokracije, skupe države, sporog pravosuđa i loših političara. Sudeći prema izjavama nakon proinvesticijskog skupa u Vladi, HNS je u srijedu dao zeleno svjetlo za plan koji ide u Bruxelles, ali im je bilo važno da se kaže da do kraja mandata neće biti novih poreza, kao da je nevažno što će se događati 2016. Ipak, provede li se plan, ova će vlada biti prva koja će idućoj ostaviti bolje javne financije nego što ih je sama zatekla. Vesnu Pusić očito zabrinjava što ta činjenica ne igra veliku ulogu kod birača.

>> Pusić: Iza onoga što dogovorimo, mora stajati cijela Vlada!

Komentara 3

AN
Antiflašist
12:25 24.04.2014.

'Ova će vlada biti prva koja će idućoj ostaviti bolje javne financije nego što ih je sama zatekla' drugarice gataric nemojte gatati. I moja pokojna baba moze smanjiti deficit tako da se divljacki zaduzi., samo prosle godine, javni dug se povecao za 36 milijardi kuna.

Avatar Münchausen
Münchausen
14:49 24.04.2014.

Anacionalna. Šoroševka. Feministica. Promicateljica «homoseksualnih brakova», koja «spolnu orijentaciju» stavlja na istu razinu s vjerskom pripadnošću. Teoretičarka jugo-komunizma, režimska intelektualka u Yu. Pod očevim nadzorom piše disertaciju o «Ulozi kolektivnog odlučivanja u realizaciji radničkih interesa», jednu od apologija lažnoga titovskogga titovskog samoupravljanja. U Hrvatski Državni Sabor ušla, partijskom alkemijom, s manje od 4 % glasova, na listi marginalne stranke jugoidnih apatrida, HNS. Zagovornica «građanske države», u kojoj nema većinske nacije, ali ima nacionalnih manjina. Fanatična zastupnica teza o «ravnovjesju krivnje» te o «hrvatskoj agresiji na BiH» (premda je riječ o istom teritoriju i narodu, te sporazumu o vojnoj pomoći). Sustavno vrijeđa hrvatske ratnike. Cinična promicateljica ljudožderskog liberal-kapitalizma. Suradnica anglo-saskih službi, koje je pripremaju za preuzimanje vlasti u RH (zajedno s Bancem, Puhovskim, Goldsteinima...); izvršiteljica američkih naloga za destruiranje hrvatske države i porobljavanje hrvatske nacije. Američka joj je diploma uz protekciju, mimo zakona, nostrificirana po munjevitom postupku. Autorica predizbornih laži poput one o «otvaranju 200 tisuća radnih mjesta». Desna ruka svojega stranačkog druga, Stjepana Mesića, tragikomičnog predsjednika izdaje i grobara hrvatske države. Pusićku su stvorili špijunski mediji koji rade za istog, njezinog gospodara. Izvikali su je u lidericu «građanske Hrvatske» ne bi li preko nje poništili rezultate hrvatskoga nacionalno-osloboditeljskog prevrata 1990 i Domovinskoga rata 1991-95. Pojavila se 1997 iz američkog političkog laboratorija, stvorena i lansirana za rušenje Hrvatske. Jedna od najopasnijih figura jugo-restauratorskog režima.

EV
evropljanin
13:12 24.04.2014.

nadam se i vjerujem da vise nikadaaa necu vidjeti vase misaze.vi svi ste potrebni u ovoj zemlji kao kuga.nestanite ali zauvjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije