Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj laptop

Ležat će u Remetincu jer je okrao gazdu koji mu nije dao dvije plaće

mandic
21.10.2010.
u 14:58

Budući da je molba odbijena, a presuda pravomoćna, sudski je savjetnik 18. listopada izdao “rješenje za izvršenje zatvora”, što znači da se Mandić na vratima Remetinca mora pojaviti u ponedjeljak.

Andrija Mandić (29) iz Otoka u ponedjeljak se mora javiti u Remetinec na izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana zbog krađe laptopa vlasnika soboslikarske tvrtke – koji mu je ostao dužan dvije plaće.

>>Ide u zatvor jer je gazdi, koji mu nije dao plaću, uzeo laptop

Ne stigne na pretrage

Iako je krađom htio prisiliti vlasnika na isplatu te već sutradan vratio laptop policiji i ispričao što je napravio, sud nije imao razumijevanja. Mandić je u istom danu dobio drugi put odbijenicu na zahtjev za odgađanje odlaska u zatvor zbog problema s bubrežnim kamencem i poziv da se 25. listopada javi u Remetinec.

– Županijskom sudu u Vukovaru dostavili smo svu medicinsku dokumentaciju iz koje je vidljivo da već četiri godine imam ozbiljnih problema s bubrezima i na zadnjim pretragama sam bio u rujnu. Za nove pretrage su me najavili za 27. listopada, a dva dana prije toga se moram javiti u Remetinec, tako da mi propada prilika za pretrage kojima bi se sud mogao uvjeriti kako je neophodno liječenje. Ne znam što da radim. Bojim se za svoje zdravlje, a i što će biti s bolesnom majkom koja ostaje sama ako odem u zatvor – kaže Andrija Mandić, dodajući kako sud u Vukovaru nije uvažio mišljenje o njegovu socijalnom statusu, što ga je dostavio vinkovački Centar za socijalnu skrb. 

U rješenju Izvanraspravnog vijeća vukovarskog Županijskog suda piše da je prvostupanjski sudac “pravilno utvrdio da ne postoje zakonski razlozi za odgodu” niti je Izvanraspravno vijeće “pronašlo povrede odredbi Zakona o kaznenom postupku” pa “odbija žalbu osuđenika kao neosnovanu”. 

Žrtva nesretnih okolnosti

Budući da je molba odbijena, a presuda pravomoćna, sudski je savjetnik 18. listopada izdao “rješenje za izvršenje zatvora”, što znači da se Mandić na vratima Remetinca mora pojaviti u ponedjeljak.

– On je žrtva niza nesretnih okolnosti. Preostaje nam zahtijevati ponavljanje postupka, što će biti jako teško. On je radio na crno pa nema nikakvih dokaza da je uopće tamo radio, a mi to moramo na ponovljenom postupku dokazati, kao i da nije isplaćen te da nije imao namjeru ukrasti laptop već preko njega doći do novca kojega mu duguje gazda – kaže Mandićev odvjetnik Ivan Ergotić, dodajući kako će biti jako teško pronaći radnike koji će svjedočiti protiv svog poslodavca.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Gustav
Gustav
16:11 21.10.2010.

Mamicu vam milu odotraga naprcim !

KV
kvakva
16:11 21.10.2010.

Suci koji kradu - kako onda od njih očekivati pravdu. Pa tako Polančecu za 230.000 kn, prijevaru, falsificiranje dokumenata itd. itd. UVJETNO, a poštenomu hrvatskomu radniku ZA LAPTOP (vraćen!) - GODINA DANA ZATVORA. Srami se dovijeka prokleto hrvatsko pravosuđe...

G4
g444444444444444444
15:34 21.10.2010.

E to je \"pravna\" država\"! Polančec za pola miliona dobije 15 mjeseci zatvora, za reflektore uvjetnu, a čovjek koji samo traži svoje uzimajući laptop koji možda vrijedi 5-6 000 kn završi godinu dana u zatvor! Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije