Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESMOTRENA IZJAVA
Povratak na članak

Legendarna Helen Thomas odlazi iz novinarstva i Bijele kuće

Devedesetogodišnja američka novinaka Helen Thomas uzburkala je političare i medije izjavom da izraelski Židovi moraju napustiti Palestinu i vratiti se u Njemačku, Poljsku i Ameriku.

Komentari 14

OB
-obrisani-
18:48 08.06.2010.

\"Međutim, sada je, svi su složni, prešla granicu dopuštenoga i ušla u delikatno područje\" Najvise me dojmilo ovo: .... \"svi su složni\" Podsjeca me na ono: ........ \"držte lopova\" a ne znas koja je, medju vikacima, veca lopina. tja, sto, sto u zivotu moze izgubiti zena stara 89 godina? Mozda Nobelovu nagradu? Kladim se da joj do te nagrade uopce nije stalo, obzirom da je upucena. Zena je pola stoljeca bila sefica United Pressa. Zeni su pola stoljeca diktirali sto ce reci, sto ce napisat, sto ce misliti. Pa normalno da joj je pukao film. Pukao joj je film i konacno je odlucila reci ono sto misli, bez diktata, bez predrasuda i bez laznog morala. Te je sada u svojoj 89-oj godini prisiljena iskusiti nikada dozivljeni prekid radnog odnosa. Dobro im je zavukla. Za zericu dublje od Eve Hermann.

VL
EH
EhudObama
19:48 08.06.2010.

evo mi zike! sta si se zapalio zika zato ,jer ste krivi za sve! sad i ti imas na dusi sve u genocidu ubijene! nemate vi sta nikoga blokirati niti sta traziti u medjunarodnim vodama niti imati nuklearno naoruzanje,ako ga ostali nesmiju imati. vi cinite zlocin i napad na humanitarce je bio planiran ,jer su bili na listi i izbliza ubijani. cilj:vi zelite isprovocirati iran!!! nisu vam uspjele prijasnje spletke,pa sada provocirate,ali greska! sto se tice gospodje novinarke ona ima pravo na misljenje da bi se svi cionisti trebali vratiti u maticne zemlje i prestati sa istrebljenjem palestinskoga naroda i okupacijom. zena ima pravo na stav!

VL
GO
goran71
23:50 08.06.2010.

Vise ste mi dosadili sa istom pricom sa Izraelom jer pricate o necemu sto nikad niste vidjeli u svom zivotu.Brod mora stat za pregled i tocka ,nesmije se odupirati jer istog trena ima posljedice.Kad bi se svi slobodno setali morem sta bi to bilo. Ovo je bila tempirana bomba draga gospodo isto kao rat u Hrvatskoj.Humanitarna org.je poznata po prijevozu oruzija itd kao i u nasem prokletom ratu.Humanitarno smo dobivali tenkove,bombe i ostale stvari.Prestanite se ponasati kao mala dijeca.

VL
GL
Glista
19:05 09.06.2010.

@rezonancija, isto: Za vrijeme kubanske krize, Amerika je proglasila blokadu KUBE - i blokirala ruske brodove od priblizavanja Kubi. To je bilo na tisuce milja od Ameickih teritorijanlih voda, na otvorenom moru - i to je bilo potpuno u skladuu sa medjunarodnim zakonom. Zato prestani koristiti izlike o nekakvim \"medjunarodnim vodama\". Samo zato sto si u \"medjunarodnim vodama\", ne znaci da si van zakona.

VL
EH
EhudObama
02:49 09.06.2010.

nema se ko kaj dirati u medjunarodnim vodama ili bu se postival kodeks ili bumo si mijenjali pravila- pa i mafijasi drze kodekse. greska,kaj vam sad to sve treba! nebute nikaj uspjeli genocidom i lazima,zlom.

VL
EH
EhudObama
17:58 08.06.2010.

Jos jedan dokaz da zidovi cionisti vladaju amerikom. nakon toliko godina rada gospodju thomas se pokusava degradirati zato sto je objektivna,nepristrana profesionalka. znamo kako je za vrijeme etnickog ciscenja gaze takodjer radi objektivne izjave dobila otkaz i nasa novinarka,jer je izjavila da bi zidovi trebali poceti biti ljudi. zalosno je da su zidovi poceli uz nase firme kao pliva,avenue mall itd. kontrolirati i vecernji list,koji je bio nekada nas objektni nacionalni list.sada pise pristrano. zar autora texta nije sramota kolegicu koja je godinama objektivno radila na najfrekventnijem mjestu tako omalovazavati radi njene objektivne izjave! bilo bi uredu makar od nasih novinara da pisu objektivno. jos cete diljem svijeta staricu proglasiti da je antisemitist!zar nije dovoljno ovaj planirani zadnji pokolj u -medjunarodnim vodama-! i to pravdate.pa 18godisnje dijete su izbliza prostrijelili uz ostalo!to je zlo,to ne vodi dobru!

VL
EH
EhudObama
18:18 08.06.2010.

treba biti objektivan.najveci problem i nestabilnost u svijetu rade cionisti tj.vecina zidovskih imigranata iz rusije,poljske,njemacke koji su se diljem svijeta udruzili u lobije zidovi arapi su godinama sa susjedima palestincima katolicke,muslimanske,ortodoxne itd.zivjeli u miru i dan danas nisu za istrebljenjee palestinaca.uz etnicka ciscenja,silovanja itd.,otimacina zemlje,plantaze i dobara je uz ostalo bio i pljackaski pohod.zasigurno mudra,iskusna gospodja thomas koja je bila na izvoru informacija ima uz ostalo informacije da bi povratak zidova u zemlje evrope gdje kontroliraju parlamente imaju financijsku,medijsku kontrolu ujedno vlast-moc bio bolji,jer su navodno njihova djela,postupci i provokacije problem koji bi mogao eskalirat i prouzrociti kaos vecih razmjera. vjerujem da gospodja tomas sa obzirom na znanje i mjesto gdje je radila,te iskustvo zna mnogo vise od nas da bi ju itko kritizirao i mislim da joj treba vjerovati,jer je uvijek bila objektivna i direktna.

VL
GL
Glista
18:53 08.06.2010.

Govoris o objektivnosti? Zasto onda uopce ne spominjujes svakodnevno raketiranje Izraela od strane Hamasa? To zoves legitimnom obranom od okupacije? E a ja onda agresiju na Gazu zovem legitimnom obranom od \"obrane\". Zasto bi zidovi trpjeli raketiranje bez posljedica? To ni jedna zemlja na svijetu ne bi dozvolila. Licemjerstvo i hipokriticnost od strane Palestinskih zagovornika nema granca - NIKAD se ti \"dobronamjernici\" ne osvrnu na necovjecnost i krsenje ljudskih prava od strane samog HAMASA u Gazi. Pogledaj malo sta se desi kada se na svadbi svira muzika - dolazi Hamasova kaznena ekspedicija. \"pokolj\" u medjunarodnim vodama? A sta bi ti ocekivao da napadas naoruzane vojnike batinama, s namjerom da im slomis lubanju??? Metak u celo i to svakome. Jos su i dobro prosli. Ako nisi spreman za ugriz, ne diraj psa koji rezi. Na srecu - zapad zna tko sta tamo radi i garantiram ti da je velika i tiha vecina na strani Izraela, a ovakvi kao ti samo prde u vjetar i uzivaju u stvorenom vonju.

VL
GL
Glista
19:00 08.06.2010.

Ako Zidovi vladaju Amerikom onda sam ja najveca Zidovcina tamo. Pa baba je dobila nogu zato kaj je, u sluzbenoj funkciji, izrazila svoje i te kako predrasudno i nastranjeno misljenje, nesto sto novinari jednostavno profesionalno ne smiju uciniti. To je mogla reci polu pijana na nekom tulumu. Da je neka zidovka novinarka rekla javno da bi trebalo Gazu pocistiti nuklearnim ognjem, akreditacija joj ne bi trajala ni 10 sekundi - i sta bi onda graktali? Da je Palestinski Lobby cvrsto ukorjenjen u Americi? yeah right haha.

VL
RE
rezonancija
21:06 08.06.2010.

Glista...ne pricaj gluposti...brod je napadnut u medjunarodnim vodama i ako kapetan ne odobri ukrcavanje putnici imaju pravo na samoobranu...zatim neki od putnika su hladnokrvno likvidirani metkom u celo...tu je vec vise od povrede medjunarodnog prava...ta likvidacija spada vec u tipicne egzekucije kakve su inace mossadova praksa kao ona zadnja u dubaiu...a sve ostalo sto pricas u vezi toga su totalne gluposti...nemoguce je opravdati nezakonitu akciju po medjunarodmom pravu...plus tipicnu mossadovu likvidaciju...ali turci nisu kao ostali arapi...budite sigurni da ce beskrupolozni mossad to uskoro osjetit na vlastitoj kozi..

VL
Avatar B
B
22:51 08.06.2010.

\"...Helen Thomas odlazi iz novinarstva...\" nisam znao ni da je ušla...

VL
HE
Heli
04:19 09.06.2010.

Svijet juce nije ono sto je danas. Svije danas nije ono sti ce biti sutra.Dale, sve se mijenja. Pogledajte ko je kad bio mocan u proslsti a sta je danas.Sve se promijenilo. Nekadasnje sile:Spanija i Portugal danas su niko i i nista.Englzi su zarili i palili po citavom svijetu a sta su danas?? Tako ce se i odnosi snaga u svijetu mijenjati, pa ce se mijenjati i okruznje Izraela. Uostalom i neki ugledn Izraelci, dobitnici Nobelove nagrade trvde, da ce se Izrael raspsti, da se mogi Izraelci zele vratiti u Njemacku i druge zapadne zemlja, pa cak i Rusiju a o SAD da i ne govomo.Dakle, nije novinarka to kazala tek tako.

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
13:37 09.06.2010.

Gospođi Helen Thomas dati Nobela za pravednost, istinu i objektivnost!

VL
GL
Glista
18:56 09.06.2010.

@rezonancija, Kada jedna zemlja proglasi blokadu druge (sto u ovom slucaju niti nije \"druga\" zemlja nego de-facto dio Izreaelskog teritorija), ima pravo presresti vozila koja imaju NAMJERU razbiti blokadu (sto je Turski brod jasno i glasno objavio, manifestirajuci cilj plovidbe),, bez cekanja da predju u teritorijalne vode. To je CINJENICA. Za vrijeme Kubanske nuklearne krize Ameri su presretali i ODVRACALI ruske brodove na otvorenom moru. Za vrijeme falklandskog rata, Vel. Britanija je objavila potpunu blokadu otocja, i aktivno provodila blokadu luke Stanley koju su Argentinci koristili kao uporiste. A gdje su britanske teritorijalne vode od Falklanda?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.