Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'kemijski kokteli'

Legalne droge opasne za život, a kupuje ih petina Londonaca!

Mate Bilić
Foto: VL Arhiva
1/2
17.04.2013.
u 09:20

Legalnu drogu kupuje jedna petina Londonaca, iz svih društvenih slojeva, i to uglavnom putem interneta. Te ''kemijske koktele“ prodavači deklariraju kao soli za kupanje ili mješavine začina.

Legal Highs – tako Britanci nazivaju nove sintetičke droge koje su sve popularnije. Njihovo djelovanje može biti vrlo opasno za zdravlje. 

Unatoč tome, vlasti su najčešće bespomoćne s obzirom na to da se nove opojne supstancije pojavljuju toliko brzo da ih jednostavno ne stignu zabraniti. Kupuje ih jedna petina Londonaca, iz svih društvenih slojeva, i to uglavnom putem interneta. Te ''kemijske koktele“ prodavači deklariraju kao soli za kupanje ili mješavine začina. Zvuči bezazleno, no 2010. od posljedica konzumacije legalnih droga umrle su 43 osobe. 

A kako to obično biva, London je i u ovome trendseter za čitavu Europu. U međuvremenu su se oglasili čak i Ujedinjeni narodi koji su britanske vlasti pozvali da dilerima stanu na kraj.

>>Svećenik priznao: Kriv sam, raspačavao sam drogu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije