Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve manje trave u optjecaju

Legalizacija marihuane u SAD-u šteti narkokartelima u Meksiku

Marihuana
Foto: www.taringa.net
1/2
10.04.2015.
u 09:30

Karteli se očito sami "isključuju" iz posla jer je pala potražnja za travom, čak do te mjere da čak i meksička vojska tvrdi da sve manje zapljenjuju marihuanu.

SAD-u je legalizacija marihuane donijela mnogo koristi, no jedan rezultat posebno je pozitivan - meksički narkokarteli ostali su bez posla, barem kad je riječ o "travi", piše Unilad. Legalizacija marihuane, baš kao i prostitucije, državama donosi više koristi nego štete, pokazuju primjeri. 

Još 2011. američka granična patrola zaplijenila je 2,5 milijuna funti vrijednu travu prilikom pregleda putnika. No, 2014. količina zaplijenjene trave bila je manja i vrijednost joj je bila 1,9 milijuna funti. U isto vrijeme korištenje marihuane u SAD-u poraslo je za čak 74 posto. Očekuje se da će se ta brojka udvostručiti do 2016.

Karteli se očito sami "isključuju" iz posla jer je pala potražnja za travom, čak do te mjere da čak i meksička vojska tvrdi da sve manje zapljenjuju marihuanu. 

>> Priprema se legalizacija trave u Europi

>> Colorado na prodaji marihuane 'zaradio' 3,5 milijuna dolara

Komentara 11

DU
Deleted user
06:21 11.04.2015.

I kako bi to divno otpjevala pulska grupa "atomsko sklonište" - živjela zelena trava, jer u njoj se dobro spava ;) za dvadesetak godina će je vjerojatno buduće bake uzgajati u vrtovima i držati u posudama za cvijeće na prozorima,, a klinci se neće ni osvrtati na izvjesnu biljčicu, jerbo će ona biti tek još jedan vrlo važan poljoprivredni proizvod. Najgora od svih droga je neznaje i glupost

DU
Deleted user
10:06 10.04.2015.

Više smisla bi imala odluka meksičke vlade da legalizira marihuanu. Barem bi smanjila kriminal i oslobodila mjesta u zatvorima za ozbiljnije kriminalce.

NU
nunek1
10:00 10.04.2015.

Sta vi imate sa meksickim kartelima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije