Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo suđenje

Lažnim računima oštećen Prvi faktor za dva milijuna kuna

suđenje, zec, kamen (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/3
01.06.2011.
u 12:55

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo je optužnicu zbog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju, sklapanja štetnog ugovora te krivotvorenja službene isprave te poticanja činjenja tih djela.

Na Općinskom sudu u Požegi danas je počelo suđenje prvookrivljenom Ivanu Đurčeviću, bivšem direktoru požeške Vodoprivrede, drugookrivljenom Vladi Zecu, bivšem predsjedniku Uprave Kamen-Ingrada, trećeokrivljenoj Đurđici Kristić, članici uprave Kamen-Ingrada i četvrtookrivljenom Krunoslavu Periću, šefu prodaje u Kamen-Ingradu.

Protiv njih je Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo optužnicu zbog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju, sklapanja štetnog ugovora te krivotvorenja službene isprave te poticanja činjenja tih djela.

Naime, kako piše u optužnici, Krunoslav Perić, šef prodaje u Kamen-Ingradu u ljeto 2004. godine, po nalogu Đurđice Kristić, sačinio je četiri računa o isporučenoj robi tvrtki Vodoprivreda iako roba nije bila isporučena. Takve račune priznao je Ivan Đurčević, direktor Vodoprivrede. Potom je to neistinito potraživanje Kamena od 1,9 milijuna kuna prodano faktorinškom društvu Prvi faktor, koji je potom Kamen-Ingradu isplatio 80 posto toga iznosa, odnosno 1.428.799,30 kuna te je na taj način ta tvrtka stekla nepripadajuću imovinsku korist.

Vodoprivreda se prema ugovoru s Prvim faktorom obvezala da će u tri rate isplatiti do lipnja 2005. godine 1,9 milijuna kuna uz kamatu od 8,5 posto. Kako ta potraživanja Prvom faktoru nikada nisu isplaćena, a niti su poslije priznata u stečajnom postupku oni sada u ovom sudskom postupku traže naknadu navedene štete te kamate. Vodoprivreda u stečaju u ovom postupku je zatražila poništenje ugovora kojim je nastala šteta.

Nakon čitanja optužnice svi okrivljeni su se izjasnili da nisu krivi, a Vlado Zec i Đurđica Kristić su dodali da im se ne može suditi za navedena kaznena djela jer su za njih već osuđeni 2007. godine kada im se sudilo u postupku vezanom uz Kamen-Ingrad i ŽUC, a zbog čega se još uvijek nalaze u zatvoru. Suđenje se nastavlja početkom srpnja kada će biti saslušani svjedoci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije