Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARIJE OSOBE NA METI PREVARANATA

Otvorila lažni profil, prvo mu tvrdila da je doktorica, pa ga navela na ljubavnu vezu, drogirala, okrala...

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
25.02.2024.
u 09:10

Sumnja se i da je 42-godišnjakinja krajem kolovoza 2023. iz futrole mobitela 74-godišnjaka otuđila njegovu bankovnu karticu, a potom njome neovlašteno u više navrata u raznim trgovinama na području Hrvatske kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo

Da su usamljeni i stariji ljudi laka meta raznih prevaranata još jednom je potvrdio primjer 42-godišnjakinje koju zagrebačka policija sumnjiči za prijevaru, krađu, nedozvoljeno posjedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja, računalnu prevaru....

A sve je počelo tijekom 2022., kada je, kako se sumnja, 42-godišnjakinja osmislila prevaru i to tako što je na jednoj društvenoj mreži otvorila lažni profil. Preko tog profila je počela komunicirati sa svojom žrtvom, 74-godišnjakom. Prvo mu je lažno tvrdila da je zaposlena kao liječnica u jednoj zdravstvenoj ustanovi. Tvrdila je da mu može pomoći u poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja. To je činila kako bi stekla njegovo povjerenje. Kada je to postigla, nastavila se s njim dopisivati, obećavajući mu, kako kaže policija, ljubavnu vezu.

Osim toga, s njim se sastajala na raznim lokacijama na području Zaprešića. Malo pomalo, navela je 74-godišnjaka da joj vjeruje, da bi potom u kolovozu 2023. tražila 74-godišnjaka da joj kupi mobitel vrijedan 1,740 eura. On je to učinio, a sumnja se da mu je 42-godišnjakinja namjeravala oduzeti i automobil zbog čega se sa 74-godišnjakom 26. kolovoza 2023. sastala u njegovoj kući na području Zaprešića.

VEZANI ČLANCI:

 

Prvo mu je dala tabletu nepoznatog sastava te ga uvjerila da je popije. Kada je tabletu popio, 74-godišnjak je bio ošamućen što je 42-godišnjakinja iskoristila kako bi ga zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem. Prema njezinoj uputi i s njom u pratnji, 74-godišnjak se uputio na parkiralište trgovačkog centra na području Zaprešića, gdje se sastao s muškarcem. Tamo je 74-godišnjak potpisao bjanko ugovor o kupoprodaji motornog vozila, pri čemu za svoj automobil nije dobio nikakvu novčanu naknadu.

Sumnja se i da je 42-godišnjakinja krajem kolovoza 2023. iz futrole mobitela 74-godišnjaka otuđila njegovu bankovnu karticu, a potom njome neovlašteno u više navrata u raznim trgovinama na području Hrvatske kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo. Kako bi prikrila protupravno postupanje, nekoliko dana kasnije oštećenom je predala njegovu bankovnu karticu lažno navodeći da ju je pronašla u svom automobilu. Ukupna šteta je 11.000 eura, a 42-godišnjakinja je uhićena nakon što se vratila iz inozemstva, jer je od kolovoza bila van zemlje.

 

GALERIJA Nekad simbol Splita, od danas prah i pepeo: Pogledajte što je ostalo od hotela Marjan

Ilustracija
1/9
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije