Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Lažemo kad kažemo 'nikad više' jer činimo sve isto kao i prije dok gospodari rata i oružja ne spavaju

Slušajući Macrona i Trumpa u Parizu, neprestano sam mislio na Stefana Zweiga

Komentari 11

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
18:03 21.11.2018.

Osoba koja ljubi zločinca kakav je bio Tito nema pravo govoriti o gospodarima rata i mira. Ne bi smio biti sudionik javnog prostora.

VL
Avatar Lovre42
Lovre42
20:31 21.11.2018.

Jugoslaven, titoista, antihrvat,"novinar moralizira o ratu.Fuj.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:20 21.11.2018.

Vjerujte mi ovaj crveni pop za par godina postaje ministar obrane ako ne i ministar vanjskih poslova, možda i premijer ko će ga znat, kako stvari stoje sve je moguće.

VL
DU
Deleted user
19:02 21.11.2018.

..prodana dušo..

VL
Avatar MK
MK
21:07 21.11.2018.

Interesantan članak (da i to doživim od pofuka). Ipak bi me zanimalo a što je Zweig pisao kada su komunisti 1936 u Španjolsku hrlili, kao što su Islamisti iz Europe prije koje godine u Siriju i Irak? I kako to da se upravo ta Španjolska kako tako onda ipak od drugog svjetskog rata mukte izvukla a da je taj Franco (fašist) nije izravno ugurao u taj rat? I nije li Španjolska 1936 uvertira toga što se Poljskoj dogodilo krajem Kolovoza 1939? I kad pomislim da su kasniji Titoist bili i u Španjolskoj i bili u paktu sa Hitlerom i Staljinom kad su Poljsku 1939 podijelili (a ne na strani Poljske) - ostajem jednostavno bez teksta da takvo što Titoist kao Pofuk napiše... Odnosno me ne čudi da KPJ, Tita, Španjolsku i Poljsku absolutno prešučuje i izuzima iz konteksta kojem i te kako pripadaju - vjerojatno jer to nemože pravdati nekakvom "kvislinškom" NDH pa ostaje kao riba na suhom... Ništa - možda se i Pofuk nešto naući da nebi ispao kao Pupovac - citiram ga "mi se ne borimo za smrt kao oni, mi se borimo za smrt fašizmu"...

VL
NE
neboiznadzagreba
00:12 22.11.2018.

Čudan je rat, u njemu se u čovjeka oslobađa i najplemenitije i najmračnije, vrline i najgora zvjerstva, a nakon njega zasjednu isti onakvi kakvi su ga izazvali, i tako to traje i traje - do novog rata. Ljudi i mravi,, jedine su vrste koje ratuju, imaju "kraljeve, kraljice", vrše pljačkaške pohode, dijele se na radnike, vojnike...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.