Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija traži pomoć Zagreba
Povratak na članak

Lavrov daje podršku Dodiku pa u Zagrebu gradi most prema EU

Ovaj posjet se također događa tijekom obilježavanja 25. obljetnice Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma, a turneja po Hrvatskoj, BiH te Srbiji zasigurno će se dotaknuti i te teme

Komentari 30

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
12:31 15.12.2020.

Kada je Milošević tražio podršku baš od Rusije za napad na Hrvatsku nije ju dobio. Pokisla srbijanska vojna deklegacija vratila se u Beograd ali nisu shvatili do kraja što im se u Moskvi desilo. I srljali su u nekoliko ratova na području Jugoslavije i gubitak svih privilegija koje su imali. Desetgodišnja stagnacija Srbije rezultat je loše politike koju je vodio Milošević, koji i nije Srbijanac. Naravno, Srbija i Rusija imaju stare veze ali danas je EU i u njoj je Hrvatska a za Srbiju ako tako nastavi doći će do hvatanja turskih rokova za prijem u EU što je loše za sve. Lavrova treba primiti prijateljski i iskreno i objasniti mu status Hrvata u BiH. Imaju Rusi mnogo naroda koji nisu Rusi i izvjesno iskustva, sve im je na neki način poznato. Zatim, uspostaviti bolje gospodarske veze s Rusijom i pokušati ponuditi hrvatske proizvode i znanje, nešto imamo. Ruski gosti u našem turizmu znače mnogo a i ugodno im je u Hrvatskoj. Hrvatska ima priliku biti spona Rusije i EU, možemo iskoristiti utjecaj i ugled premijera Plenkovića koji je vidljiv u europskim krugovima i nakon odlaska Ujedinjenog Kraljevstva i odmicanja Trumpa od EU, Rusija bi mogla biti novo ogromno tržište. Zato s ruskom delegacijom treba prijateljski i iskreno. Ovo je prilika.

VL
Avatar salaso
salaso
15:40 15.12.2020.

Problem je što će Amerikanci podržati i crnog vraga, ako je na drugoj strani rusija...u ovom slučaju podržaće bošnjake i unitarističku bih protiv Dodika i rs...a šta će Hrvati...vidjet ćemo...već ima izjava kako se distanciraju od Dodika....zahebana situacija..

VL
HE
Herceg
12:31 15.12.2020.

Srbija pravi "oklagije" za tjesto i prodaju se u IKEI,a naš Pašalić sirivo drvo,trupce izvozi (!!!) u EU ?

VL
Avatar PatriaCro
PatriaCro
13:21 15.12.2020.

Prvo u Bosnu i Srbiju, i tek onda na report u Hrvatsku. Znaju Rusi tko je glavni u ovome djelu Balkana.

VL
Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
12:56 15.12.2020.

kad protjeraju komšića bih će procvjetat on je samo smutnja u bih.bravo mile.

VL
DP
delmata.pakleni.otok
12:32 15.12.2020.

dodik je porazio nato i zapad kade je poklonija rafineriju u brodu rusima, u reali r.srpska je dobila rat i samostalnost još '92 tkz 'probojem koridora' koji je probijala zarad rafinerije i modriče a ne zarad sao krajine itd. lagarija za stoku sitna zuba... inače dodik je poklanjajući rafineriju rusima također zada smrtni udarac ini pa tako i rh ekonomiji... hahaha... dodika je na vlast dovo nato jer su mislili da je on rusofob... hahaha...

VL
Avatar Zmija
Zmija
14:59 15.12.2020.

Lijepo bi bilo vidjeti Hrvatsku do Drine! Lijepo je bilo vidjeti onda........

VL
Avatar Zmija
Zmija
13:54 15.12.2020.

Od kada Hrvatima u Bosni pa i u Hrvatsku kroje politiku Srbi i Rusi?! Rusija, Srbija, pravoslavna crkva i srpska akademija nauka i umjetnosti rade samo za korist srba u Bosni protiv interesa Hrvata(katolika vjeroispovjesti) i Hrvata(muslimanske vjeroispovjesti). Tijekom rataa u Bosni, te istocne sluzbe zajedno sa crkvom unjeli razdor izedju Hrvata i Hrvata, i vladali situacijom na terenu jer dobro su bili naucili iz drugoga svjetskoga rata kada Hrvati i Hrvati postavili bili prirodnu granicu na Drini. Tada je vladao onaj pravi duh zajednistva. Sada, ako srbi iz Bosne zele se odvojiti (odcjepiti), moraju i trebaju znati da ono zapadno od Brckog dinstrikta nece biti njihovo jer nikada i nije bilo. Znaci, granica kod Bjeline!

VL
Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
12:50 15.12.2020.

Nato nas stiti od Rusa , Rusi od Amera, Kineski kapital od toga da postanemo Njemacka kolonija , ..prijatelji s Rusima dobijemo plin i naftu , spase nam agrokor , donesu jeftini kapital kroz Sberbanku , iskoristimo kineze da namm naprave pruge luke ..Mi smo zemlja koja kontrolira jadran , ako EU i SAD ne zastite Hrvate u BiH i ne pomognu ekonomski zemlju , trebamo kao Madzari igrat svoju igru , ako nece VW ,dajmo da Hyndai napravi tvornicu , samo trebamo imat politicare bez anemije

VL
HE
Herceg
12:26 15.12.2020.

Srbija i danas polaze temeljac za novu tvornice (koja po redu) da izvozi u EU,što radi hrvatska diplomacija? Pa nitko neulaze u Hr,što je problem?! Gdje sno mi ?!

VL
GA
galico
11:51 15.12.2020.

Novinaru gledaj hrvatske interese, odnosno interese Hrvata u BiH kojima odgovara ovakvo postupanje Rusije u BiH.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.