Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"pravni vakuum"

Lapaine: Hrvatska će šest mjeseci biti bez ovršnog zakona

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 04.09.09., Cakovec, Hrvatska- APT Cakovec predstavio nove autobuse. stee\\u0300ajni upravitelj APT-a Marko Lapaine Photo: Vjeran Zganec-Rogulja VLM/Pixsell'
'Vjeran Zganec-Rogulja VLM/Pixsel'
27.12.2011.
u 22:13

Ovršitelj iz varaždina podnio je ustavnu tužbu protiv Zakona o izmjenama Ovršnog zakona i Zakona o izmjeni Zakona o javnim ovršiteljima.

Varaždinski javni ovršitelj Marko Lapaine podnio je ustavnu tužbu protiv Zakona o izmjenama Ovršnog zakona i Zakona o izmjeni Zakona o javnim ovršiteljima, kojima je Hrvatski sabor odgodio početak rada javnih ovršitelja za šest mjeseci, donosi T-Portal.

Kako ističe Lapaine, donošenje spornih zakona po hitnom postupku o ovom slučaju nije bilo opravdano. Osim toga, sada je stvoren "potpuni pravni vakuum jer sada više nema odredbi Ovršnog zakona po kojima bi se od 1. 1. 2012. mogla provoditi ovrha u Hrvatskoj, jer odredbe starog Ovršnog zakona prestaju vrijediti 31. prosinca, a odredbe novog zakona koje to uređuju počinju djelovati tek 1.srpnja 2012".

Lapaine na kraju ističe kako je Sabor objavio proglašenje zakona i objavio zakone u Narodnim novinama 22. studenog prije nego što ih je formalno proglasio predsjednik Ivo Josipović, koji, tvrdi Lapaine, to fizički nije mogao učiniti jer tada nije bio u Hrvatskoj, već u Češkoj, na komemoraciji za pokojnog državnika Václava Havela.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Komentara 77

VH
virtual@home
22:36 27.12.2011.

A sta si ti Bolix, nekome duzan, a ne bi vratio? Ako si posten covjek sta te se ticu ovrhe?

CH
chemica
22:38 27.12.2011.

Nije se bunio zbog neljudskog HDZ-ovog zakona jer je zahvaljujući njemu dobio posao, a sada radi probleme jer je isti suspendiran na pola godine. Možda je kriza, ali mislim da se može naći i pošten posao u ovoj jadnoj zemlji. Upadati ljudima u dom usred noći...u državi u kojoj postoji i više nego realna mogućnost da je došlo do pogreške pa provaljuješ pogrešnom...koji te možda čeka s metkom u cijevi...Ja bih na njegovom mjestu držao jezik za zubima i strpio se. Ovakvo zanimanje ti može služiti samo na sramotu. Smetlar je pošten i vrijedan čovjek. Nije ga imenovao nekakav ministar kojem bi prije bilo mjesto u zatvoru nego na takvoj funkciji. No, reci nam, Lapaine, po kojim si to kriterijima odabran da budeš Javni ovršitelj? Članstvo u HDZ-u? Rođo ili debela veza u Ministarstvu pravosuđa?

Avatar bolix
bolix
22:32 27.12.2011.

A ti LApeinu kretenčino lihvarska samo gledaš kako bi uvalio dupe u med jeli? PA da jadnim ljudima ulazis u domove i uzimas sta ti paše a smradovi HDZ-ovski su pogodovali takvima kao što si ti pa t dali još mogućnost da prvo namiriš sebe neopravdanim svotama. Zinulo ti dupe za parama pa se sad buniš. Dao bi ja tebi kramp u ruke pa bi vidili da li bi letio za tim poslom. Tako su se i javni bilježnici u startu uhljebili i vidimo kako žive. Ko bubreg u loju. A vi bi ko 2 bubrega sa tim ovlastima. Na faci ti se vidi da bi čovjeka ponižavao izmetu zadnji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije