Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druženje u Austriji
Povratak na članak

Lalovac: Želimo da nam
 dođu austrijski industrijalci

Susret gospodarstvenika, političara i poduzetnika u organizaciji Styrijina Kleine Zeitunga u štajerskom Poguschu

Komentari 13

Avatar rangojack
rangojack
06:27 12.07.2014.

Imam milijune Hrvata u dijaspori koji bi vrlo rado investirali u domovini kad ih se nebi iskoristilo i oplackalo..!!

VL
Avatar Semper5
Semper5
00:21 12.07.2014.

Kamo da dođu, u ovaj hohštapleraj? I ja bih želio štošta, al ne ide. Jeste li stvorili preduvjete za to da nam itko dođe? Vladavinu prava, prije svega? Niste. Dajte odrastite više.

VL
NI
ninja72
06:49 12.07.2014.

Samo se Vi nadajte, nisu Austrijanci bedaki kao mi koji smo Vas izabrali.Nikad vise!

VL
IB
Ivan Basar
11:56 12.07.2014.

Ministar financija na razgovoru sa austrijskim gospodarstvenicima. Ministar financija, a gdje je ministar obrta, gdje je ministar privrede. Austrijanci će doći na more, i to je lijepo, i to je sve. Na našu radost. Na našu žalost, austrijska privreda nećeeda neće u hrvatskoj investirati. Hrvatski radnici uživaju dobar glas i to je sve. Naša mita, naše krađe, naša državna sporost, sa time moderna privreda ne može živjeti. Ministar financija moli novac, a ministra privrede nema, i sa tim je rečeno sve.

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
08:55 12.07.2014.

Es lebe hoch unser Kaiser und Koenig Franz Josef!

VL
MK
mislav.klaric
11:15 12.07.2014.

Investitorima ne treba ništa "olakšavati" - olakšali smo MOL-u pa nam je "oalkšao" infrastrukturu naftne industrije. Sa kojim problemima se susreću investitori pa to je nadam se ministru odavno jasno. Kada država ima realnu strategiju za razvoj investicija u interesuu poreznih obveznika i građana RH, ostavljajući, naravno, prostora za realizaciju interesa (domaćih i stranih) ulagača onda se može pričati o fer suradnji. Ovako mi molimo na koljenima investitore kao da njima nije u interesu nego samo nama rade uslugu. Jer nema realne, stručne strategije. Veliki su se odavno dogovorili, a evo, započinju i nove pregovore, pitanje je samo koliko se će g. Lalovac i ostali izboriti za interese građana. Istina je da je teško doći do bilo koga od ministara pa je evo ovo stvarno izuzetna prilika - za mali krug ionako jakih igrača. Planovi austrijskih banaka su smanjenje troškova poslovanja, smanjenje rizika itd., povećanje dobiti.

VL
MK
mislav.klaric
10:13 12.07.2014.

Hvala domaćinu na pozivu. Ovo je dobra prilika za kvalitetne kontakte. Bilo bi zanimljivo čuti komentar g. Lalovca kakvo je vino kušao, što se jelo i kakva je bila atmosfera, iako se po načinu držanja čaše može pretpostavit da ministar nije ljubitelj vina, a svakako se nadam da je iskoristio priliku i ostavio dobar dojam.

VL
Avatar hrvatsko_kraljevstvo.
hrvatsko_kraljevstvo.
08:14 12.07.2014.

Povecajte opet poreze sigurno ce ih to potaknuti da ulazu u Hrvatsku

VL
Avatar Perica1
Perica1
23:25 11.07.2014.

Austrijanci su do sad najviše investirali u Hrvatsku. I nisam primjetio neki boljitak za naše gospodarstvo. Što je bilo na kraju s industrijalcima iz Katara?

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
02:39 12.07.2014.

...neće nitko drugi riješiti naše probleme... država treba odabrati strategiju istraživanja i razvoja te stvoriti preduvjete da sami... radimo, gradimo, proizvodimo zdravu hranu, odjeću, obuću... gradimo mini hotele, prodajemo usluge i vlastite proizvode... nisu realni mega projekti... ali sa puno malih projekata se mogu zaposliti svi koji su sada na burzi...

VL
AJ
ajmo
07:44 12.07.2014.

Aha pa svakih nekoliko mjeseci polagat ovo pa polagat ono pa mjenjat dokumente pa tablice pa neke papire ma ko če vam to trpit osim nas koji moramo.A o porezima da ne govorimo dižu svaki malo i izmišljaju nove .

VL
CH
chemica
23:12 11.07.2014.

Odavde se bježi, ministre Lalovac. I tvojom zaslugom, između ostalog. Zato teško da će bilo tko doći, a pogotovo ne onaj tko ima viška novca za uložiti. Da ga maltretira povampirena hrvatska birokracija? Da službenik ode na bolovanje pa čekaš mjesecima da se vrati i potpiše nekakav bezvezni papir, ali bez kojeg ti ne možeš pokrenuti biznis? Ne, Austrijanici nisu baš toliko bedasti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.