Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar financija

Lalovac: Pustimo da građani malo uživaju u nižim cijenama

Boris Lalovac
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
23.12.2014.
u 14:24

– Sigurno je da će to utjecati na prihode PDV-a, ali na prihode od trošarina neće jer trošarine su fiksne – kazao je ministar o padu cijena goriva

Kako cijena goriva i dalje pada ministra financija Borisa Lalovca pitali smo koliko će zbog toga izgubiti državni proračun.

– Sigurno je da će to utjecati na prihode PDV-a, ali na prihode od trošarina neće jer trošarine su fiksne. Pustimo da građani malo uživaju u nižim cijenama goriva jer toga već dugo nije bilo u Hrvatskoj, a o državnom proračunu mislit ćemo sljedeće godine – rekao je Lalovac.

Trebale bi pasti i cijene proizvoda i roba široke potrošnje

Odgovorio je i na pitanje bi li zbog pada cijena goriva trebale pasti cijene proizvoda i roba široke potrošnje. – Svakako, svakako. Ali gledajte, kada smo mi spuštali PDV, očekivali smo isto pad cijena proizvoda, a to se nije dogodilo. S druge strane kada podignemo PDV za jedan posto, svi dižu cijene. Isto se događa i s cijenama energenata – rekao je Lalovac.

Dodao je i da inflatorni pritisak sigurno ima negativni učinak na proračun i izrazio nadu da će 2015. ipak biti godina oporavka, a samim time i pozitivnija po prihode državnog proračuna. 

>>Eurosuper napokon ispod 9 kuna!

>>Cijene goriva su pale, što je s ostalim cijenama?

Komentara 26

L0
luena 01
14:51 23.12.2014.

Majke mi ne znam sto na ovo reci... oni proracun pune preko ledja gradjana i PDV-a umjesto preko investicija,proizvodnje ,izvoza i novih radnih mjesta... Ne cudi me da se nikako ne mozemo zbog njihove pogresne matematike izvuci iz recesije....

GO
google385
14:35 23.12.2014.

tesko gradani mogu uzivati kad imaju nesposobnu vladu i nesposobnog predsjednika josipovica

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
14:43 23.12.2014.

Oni su spuštali PDV?Kada?Komu?Komunistička đubrad slažu čim zinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije