Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAX! DONOSI:

Kvržić: Jedini sam igrao za futsal i A-vrstu!

zoran kvržić (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
11.10.2013.
u 17:00

Zoran Kvržić (25) naglo je dospio u središte zanimanja medija BiH kao novo ime na popisu izbornika Safeta Sušića kojemu su baš novaci u timu donijeli ključne bodove u Slovačkoj, donosi Max!

Tri boda iz Žiline dovela su reprezentaciju BiH na prag odlaska na SP 2014., a Rijekin veznjak Zoran Kvržić dobio je, možda i nenadano, priliku da izbori odlazak u Brazil iduće godin, donosi Max!

Poziv za utakmice protiv Lihtenštajna i Litve, u kojima BiH traži šest bodova, korak je do ostvarenja sna, kako za zmajeve, tako i za Zorana Kvržića, koji ima godinu iz snova. Najprije je dres Osijeka zamijenio onim Rijeke, s kojom je izborio Europsku ligu, a onda je kao kruna svega stigao i poziv izbornika Sušića.

Nisam još očekivao poziv

– Velika mi je čast igrati za svoju zemlju. Moram priznati da me poziv iznenadio. Potajno sam se nadao da bih mogao biti reprezentativac. Dakle, očekivao sam Sušićev poziv, ali ne tako brzo – priznao je Kvržić, koji je već imao debitantski nastup za BiH, i to u prijateljskoj utakmici protiv Poljske (2:2). Kvržić je igrao nešto više od sat vremena, a malo je poznato da je neko vrijeme bio i član malonogometne vrste BiH, te da bi mogao ostati upisan u povijest kao jedini igrač koji je nastupao za nogometnu i futsal reprezentaciju svoje zemlje.

– Poljska je lijepo iskustvo za mene. Proveo sam četiri dana sa suigračima i bilo mi je zaista lijepo. Ali, nakon toga nisam više dobio poziv, te sam strpljivo čekao novu šansu. U toj ekipi svi smo bili iz drugog plana, ali sada sam s igračima koji su u prvom planu i trudit ću se da se nametnem – kaže Kvržić, koji je upisao i debitantski pogodak za BiH, ali u futsalu.

– Igrao sam mali nogomet i bio sam na prekretnici što izabrati - mali ili veliki. Na kraju sam se odlučio za karijeru u velikom nogometu i nisam se pokajao. Inače, za BiH sam igrao dva prijateljska susreta, i to protiv Srbije. Znam da je u jednom meču bilo 3:3, a ja sam bio jedan od strijelaca. Poslije sam dobio poziv i za mečeve protiv Češke, ali sam donio odluku da se posvetim igri 11 na 11.

Kvržić dodaje da je 2008. igrao futsal s braćom Novoselac te Lalićem, kojega je često gledao u Osijeku.

– Lalić je bio kapetan, a igrali su i Ramić, Slaven i Dražen Novoselac. Ostali smo prijatelji, a često sam ih gledao dok sam nosio dres Osijeka, jer su igrali za Vrgorac i Potpićanin. I sad pratim rezultate malog nogometa i žao mi je što se futsal vrsta BiH nije plasirala na EP.

Baš kao i malonogometaši BiH, koji su izgubili u dodatnim kvalifikacijama od Nizozemske, i Sušićevi zmajevi još čekaju prvi nastup na velikom natjecanju, a od toga ih dijele još dvije pobjede...

– Sad je vrijeme da se plasiramo na SP. Ne vidim kako bi nas Lihtenštajn i Litva mogli spriječiti u tome – optimist je Kvržić, koji dodaje da se nada minutaži sad kad je već dobio poziv.

– Mogu igrati desnog veznog. Znam da je konkurencija na toj poziciji jako velika (Hajrović, Stevanović, Višća, op. a.), ali ne obazirem se na to. Zdrava konkurencija je dobrodošla, a vidio sam da me izbornik planira kao alternativu na mjestu desnog bočnog, gdje je trebao biti ozlijeđeni Mujdža.

Kvržić dodaje da mu nije problem igrati u oba pravca te da se o situaciji i ozračju u reprezentaciji raspitivao kod Mehmeda Alispahića, koji je ispao iz planova Safeta Sušića.

– S Mehmedom sam razgovarao o svemu i rekao mi je sve najbolje. Čestitao mi je rekavši da je to veliki uspjeh – odgovara nam Zoran, koji od BiH reprezentativca, osim Vršajevića, osobno poznaje tek Vedada Ibiševića, koji je u dva susreta protiv Rijeke postigao dva pogotka.

– U prvoj utakmici protiv Stuttgarta primili smo gol u 90. minuti, a iako smo pobijedili s 2:1, nitko se nije nadao da bismo mogli proći dalje. Ibišević nam je dao gol u nadoknadi i već su nas svi bili prežalili, a u Stuttgart smo išli na nož. Nismo imali što izgubiti i na kraju smo uspjeli, a ja sam u Rijeci zabio gol koji nam je puno značio – prisjeća se Kvržić i dodaje da u Rijeci još vlada euforija.

Rijeka je poludjela za nama

– Ljudi po dva dana stoje u redu da kupe ulaznice za našu utakmicu. Svi nas pozdravljaju, svi nas vole i zaista je poseban osjećaj biti igrač Rijeke u ovo vrijeme. Ali, to donosi i pritisak.

Kvržić nije htio komentirati događaje s utakmice između Rijeke i Hajduka (1:1), kazavši da želi što prije zaboraviti sve što se događalo...

– Želim samo da bude što manje takvih stvari i da u prvom planu uvijek bude samo nogomet – pojašnjava Kvržić.

Veznjak Rijeke kaže da najviše uživa kad gleda Edina Džeku, kojeg smatra najboljim nogometašem BiH, ali da ga je oduševio i Vedad Ibišević.

– Vedad je gol-igrač. Vrhunski je. U svakoj utakmici je strijelac, a nas je umalo zavio u crno.

Na kraju, osvrnuo se i na reprezentaciju Hrvatske, kojoj želi plasman na SP te istu skupinu s BiH.

– Belgija će sigurno biti prva u skupini, ali Hrvatska će sigurno proći na SP kroz dodatne kvalifikacije – uz smiješak je završio Zoran Kvržić, novi Sušićev zmaj.

>> Kvržić sa pet pogodaka za Rijeku zaradio Sušićev poziv

>> Trener Betisa: Oduševili su me Benko, Maleš i Kvržić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije