Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČASNI DOKTORAT

Kurelić: Ako kolegij tako odluči, razgovarat ćemo o Bandiću na Vijeću

Zoran Kurelić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
21.03.2019.
u 13:00

Dekan Fakulteta političkih znanosti rekao je da će pitanje dodjele počasnog doktorata staviti na dekanski kolegij svog fakulteta.

Nakon što je Vijeće filozofskog fakulteta u Zagrebu (FFZG) u srijedu od uprave Sveučilišta zatražilo da obustavi dodjelu počasnog doktorata Milanu Bandiću i pozvalo druge sastavnice Sveučilišta da ih podrže, Zoran Kurelić, dekan Fakulteta političkih znanosti (FPZG), na kojemu je Bandić studirao, kazao je da će to pitanje staviti na Vijeće ako dekanski kolegij tako odluči.

Dekan Kurelić na Hinin upit odgovorio je da nije znao za odluku Vijeća Filozofskog fakulteta, ali da će pitanje dodjele počasnog doktorata bivšem studentu FPZG-a i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću staviti na dekanski kolegij svog fakulteta.

"Ako to tijelo misli da stvar treba staviti na naše Vijeće, stavit ću ga na Vijeće", napisao je Kurelić.

Dodao je kako je Vijeće FPZG-a prethodno odbilo i Angelu Merkel, ali da sada mnogi misle da je to bila pogrešna odluka.

"Što bi bilo s Bandićem ne znam. Bilo kako bilo, odluka ili stav Vijeća Fakulteta političkih znanosti ni na koji način ne obvezuje Senat Sveučilišta u Zagrebu", napisao je.

Redovita sjednica Vijeća FPZG-a zakazana je za 11. travnja, a Kurelić je rekao da zbog te teme neće sazivati izvanrednu sjednicu. 

Zagrebački gradonačelnik diplomirao je upravo na FPZG-u, a u utorak je Senat Sveučilišta potvrdio povjerenstvo koje daje mišljenje o prijedlogu da mu se dodijeli 101. počasni doktorat Sveučilišta.

Josip Stojanović Jolly - Ugovor o najmu Mercedesa glasi na Vinku Ivanković

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
14:07 21.03.2019.

Fakultet političkih znanosti bi trebao biti ponosan jer je Dotičnik upravo tamo diplomirao na smjeru Općenarodne obrane i društvene samozaštite.

PR
promill
15:22 22.03.2019.

Znanstveno i kritički pristup, stav samo takav, e moj Zorane?!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije