Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENI DA SU KOKAIN KUPOVALI U NIZOZEMSKOJ

Kupio kamion, preradio spremnik pa kokain krijumčario do Velike Britanije

Kokain
Grgo Jelavic/PIXSELL
16.11.2023.
u 14:26

USKOK ih tereti  da su od 20. rujna 2021. do 23. veljače 2022. kokain nabavljali u Nizozemskoj, nakon čega su ga transportirali u Hrvatsku, te su ga prodavali i u Hrvatskoj i u drugim zemljama EU

Krešo S.  (43) i Vedran P. (35) optuženi su  zločinačko udruživanje radi preprodaje droge te nedozvoljeno posjedovanje, držanje, izradu i nabavu oružja i eksplozivnih stvari, a optužnicu je protiv njih podigao USKOK.  Prema optužnici, Krešo S. je ustrojio zločinačko udruženje u koje je osim Vedrana P. uključio  još jednu osobu iz Hrvatske te tri nepoznate osobe iz Nizozemske, BiH i Italije.

USKOK ih tereti  da su od 20. rujna 2021. do 23. veljače 2022. kokain nabavljali u Nizozemskoj, nakon čega su ga transportirali u Hrvatsku, te su ga prodavali i u Hrvatskoj i u drugim zemljama EU. Međusobno su, navodi USKOK, komunicirali preko posebno nabavljenih mobitela. Krešo S. se tereti da je s osobom iz BiH dogovarao kontinuiranu nabavu točno određenih količina kokaina. Droga se trebala preuzeti od za sada nepoznate osobe u Nizozemskoj, te dalje prevesti u Veliku Britaniju. S osobom u Nizozemskoj, od koje je droga preuzeta, dogovarano je  gdje će se droga točno preuzeti i kome će se konkretno u Velikoj Britaniji prodati. Sa za sada nepoznatom osobom u Italiji se pak  dogovaralo preuzimanje novca za kupnju kokaina, a s tom se osobom  dogovarala i cijena kupnje novih količina droge.

VEZANI ČLANCI: 

Krešo S. se tereti i da je radi kontinuirane nabave i prodaje kokaina, dogovorio, a zatim i kupio kamion, u čijoj su kabini optuženici potom izradili posebni spremnik. U taj je spremnik, navodi USKOK, po jednom transportu moglo stati 50 kilograma kokaina. Unutar zločinačke grupe  bile su podijeljene uloge; Krešo S.  je izdavao naloge Vedranu P., a on je dalje komunicirao s ostalima u zločinačkom lancu u BiH, Hrvatskoj, Italiji, Nizozemskoj... Njegov "posao" je osim prenošenja uputa i naloga, uključivao i da se pobrine ta troškovi puta budu plaćeni te da vozači dobiju novčanu nagradu za obavljeni prijevoz droge. Da bi se prikrio transport droge, u priču je bila  uključena tvrtka koja je legalno poslovala, pa je kokain bio skriven među legalnim teretom. Novac od droge se dijelio među optuženicima, a  Vedran P. se tereti i da je 10. svibnja 2022. neovlašteno kod sebe držao automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika sa streljivom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije