Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz ministrove kartice

Kujundžićeva supruga lani kupila kuću u Zagrebu vrijednu 1,4 milijuna kuna

Zagreb: Kuća koju je kupio ministar zdravstva Kujundžić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/16
21.01.2020.
u 17:13

Bankovnim kreditom Tatjana Kujundžić je, vidljivo je iz imovinske kartice ministra zdravstva, ranije kupila kuću u Zagrebu od 132 kvadrata procijenjene vrijednosti 900 tisuća kuna, dok je 50 kvadrata apartmana u Novalji kupila novcem ostvarenim od nesamostalnog rada.

Supruga ministra zdravstva Tatjana Kujundžić krajem prošle godine postala je vlasnica kuće u Zagrebu veličine 288 kvadrata tržišne vrijednosti od oko 1,4 milijuna kuna, otkrio je Telegram.

U imovinskoj kartici ministra Milana Kujundžića ta je kupnja objašnjena kao kupnja iz drugih izvora dohotka, novčanom pozajmicom i zaduženjem u banci, odnosno kreditom. Tatjana Kujundžić, prema podacima iz ministrove imovinske kartice, lani je podigla kredit u iznosu od sto tisuća eura na rok otplate od šest godina što je mjesečna rata od 1500 eura. A otprije četiri godine mjesečno plaća 627 eura tada podignutog kredita u iznosu od 65 tisuća eura.

Bankovnim kreditom Tatjana Kujundžić je, vidljivo je iz imovinske kartice ministra zdravstva, ranije kupila kuću u Zagrebu od 132 kvadrata procijenjene vrijednosti 900 tisuća kuna, dok je 50 kvadrata apartmana u Novalji kupila novcem ostvarenim od nesamostalnog rada.

Zagreb: Kuća koju je kupio ministar zdravstva Kujundžić
1/8

Plaća 21.000 kuna

Kao zaposlenica Poliklinike Croatia osiguranja supruga ministra zdravstva ima mjesečnu plaću oko 21 tisuću kuna od kojih, prema ovim imovinskim podacima, oko 16 tisuća kuna mjesečno ima kreditnih obveza. Procijenjena vrijednost lani kupljene kuće u Zagrebu viša je od podignutih sto tisuća eura kredita te je za ostatak vrijednosti Tatjana Kujundžić navela da je namaknut pozajmicom i od drugih izvora dohotka.

Podaci o posuđenom novcu ne objavljuju se u imovinskoj kartici. Povjerenstvo treba imati podatke o tome tko je posudio novac supruzi ministra, no radi zaštite osobnih podataka, opseg osobnih podataka koji su obvezni u imovinskoj kartici je smanjen. Provjera osobnih računa, primjerice, isto nije moguća. Od štednje u kartici ministra zdravstva navedeno je 50 tisuća kuna i 30 tisuća eura. Ministar Kujundžić komentirao je da je sve u životu stekao radom i kreditima te da je u kreditima cijeli svoj život, za novac posuđen novac za spomenutu kuću rekao je da je od prijatelja.

Pozajmica ovjerena

– Točno je da je moja žena kupila kuću za 195 tisuća eura, od čega je 100 tisuća eura kredita, 55 tisuća eura štednje koja je nastala od plaće i 40 tisuća eura posudio nam je obiteljski prijatelj kao privatna osoba. Taj dug ovjeren je kod javnog bilježnika i preko računa uplaćen prodavatelju – odgovorio je ministar zdravstva na upit o porijeklu novca kojim je plaćena kuća.

 

Komentara 12

ST
stric2
18:31 21.01.2020.

...gdje rada borić živi ... kako je ona kupila svoju nekretninu .... vrijedi li više od 200 000 eura ....

ST
stric2
20:02 21.01.2020.

....uspješna doktorica pred mirovinom kupila kuću staru stoljeće za 200 000 eura .... ..... gle čuda .... ..... pa toliko je vrijedio manji milanovićev stan koji je on napustio prije par godina i preselio u malo puno ekskluzivniji ....

BR
Brontops
17:30 21.01.2020.

Ma zamislite, kupili kucu u vrijednosti id 1,4 miljuna kuna. Raskos! Bogatstvo! Kako samo mogu, kako se usude!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije