Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele ga isključiti

Kujundžić napušta HDZ: 'Da imaju obraza, umrli bi od srama'

Milan Kujundžić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
12.06.2013.
u 13:27

Kujundžić je kritizirao i rezultate lokalnih izbora te kazao kako je HDZ izgubio 15 gradova, a da u Zagrebu gradonačelnička kandidatkinja Margareta Mađerić nije dobila ni pet posto.

Milan Kujundžić, protukandidat Tomislava Karamarka u drugom krugu na zadnjim stranačkim izborima, najavio je danas na konferenciji za novinare da istupa iz HDZ-a.

Kujundžić je kazao da je Predsjedništvo HDZ-a već pokrenulo postupak njegova isključenja putem Gradskog odbora, odnosno temeljnog ogranka Malešnica u kojem je član. Naveo je da su dva osnovna razloga zbog kojih istupa – a to je što nije želio da se u stranci proganjaju ljudi iz ogranka u Malešnici koji su jučer odbili njegovo isključenje, a drugi je što se u HDZ nije pokrenuo proces demokratizacije.

"Vodstvo HDZ-a bavi se ili boljševičkim metodama ili je psihički bolesno"

– To je potvrdilo i Predsjedništvo svojom odlukom da se neće održati novi unutarstranački izbori po načelu jedan čovjek, jedan glas – kazao je Kujundžić. Rekao je i da se vodstvo HDZ-a "ili bavi boljševičkim metodama ili je psihički bolesno kad crno prikazuju bijelim i likuju nad navodnim pobjedama na europskim i lokalnim izborima".

Kujundžić interpretira da je HDZ na europskim izborima dobio šest zastupnika zahvaljujući lošem SDP-u, a skandaloznim smatra činjenicu da je na HDZ-ovoj listi najviše glasova dobila Ruža Tomašić, koja je kao predsjednica HSP-a AS bila na koalicijskoj listi, a dobila je dva puta više glasova od prvog HDZ-ova kandidata.

Kujundžić je kritizirao i rezultate lokalnih izbora te kazao da je HDZ izgubio 15 gradova, a da u Zagrebu gradonačelnička kandidatkinja Margareta Mađerić nije dobila ni pet posto. – Da imaju obraza, umrli bi od srama – kazao je Kujundžić koji nije decidirano rekao da će osnovati svoju stranku, ali je dao naslutiti da radi na tome.

Na konferenciji za novinare bilo je 15 do 20 anonimnih članova HDZ-a koji su rekli da su prije izbora napustili stranku nezadovoljni njezinim vodstvom.

>>Kujundžić: I iz dijaspore me zovu i mole da zaustavim smjene u HDZ-u

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije