Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svrgavanje s 'trona'

Kuje se ozbiljan plan za rušenje Putina?: 'Četiri su čina, a dva su ključna. Izgubio je kontrolu'

Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
08.09.2023.
u 08:41

Dr. Yuri Felshtinsky čvrsto vjeruje da FSB sada u potpunosti kontrolira Rusiju i da će odrediti sudbinu

Iako se već puno puta govorilo o svrgavanju ruskog predsjednika Vladimira Putina s 'trona', sada se ponovo aktualizirala tema oko njegovog odlaska. Sada se navodno kuje plam koji ima četiri čina, a od toga su treći i četvrti ključni.  Dok se Putin možda nadao da je smrt šefa Wagnera Jevgenija Prigožina označio kraj sage, dr. Yuri Felshtinsky vjeruje da je to samo početak i da je Putin sada u posljednjoj fazi ruskog predsjednika. "23. i 24. lipnja, dani pobune, bio je prvi čin", rekao je, javlja Express.co.uk.

Dr. Felshtinsky, čiji rad obuhvaća desetljeća ruske povijesti i nedavno njezin rat u Ukrajini u svojoj knjizi 'Blowing up Ukraine', kaže: "Obaranje Prigožinovog zrakoplova, što je vrlo važno jer je on postao javna osoba, zajedno s Dmitrijem Utkinom (suosnivač Wagner grupe), bio je drugi čin".

VEZANI ČLANCI:

“Siguran sam da ćemo uskoro vidjeti treći, pa čak i četvrti čin. Vidjet ćemo prije ili kasnije, ali u ovom trenutku nisam čak ni siguran da će Putin preživjeti kao predsjednik još dugo - možda čak ni do prosinca", kazao je  Felshtinsky.

GALERIJA Pristaše Prigožina obilaze grob vođe ruskih plaćenika u Sankt Peterburgu

Putin
1/8

No, ipak nije siguran kako bi točno mogli izgledati "treći i četvrti čin", ali je skrenuo pozornost na konačnu smrt Borisa Jeljcina kojeg je Putin naslijedio, kao i ulogu ruske Federalne službe sigurnosti (FSB) koja bi mogla navodno imati utjecaja za ishod. 

"Čekam vidjeti što će se dogoditi u prosincu 2023., a čak i ako ne podnese ostavku, bit će zanimljivo vidjeti hoće li se pokušati kandidirati za predsjednika 2024.", rekao je dr. Felshtinsky.

VEZANI ČLANCI:

“Njegov se imidž promijenio. Sve do 24. lipnja svi su vjerovali da je vrlo moćan i da sve kontrolira, da je vrlo jak i da je diktator. Nakon toga je svima postalo jasno da to nije tako. Sada postoje neke moćne sile koje nešto rade i Putin više nema kontrolu", kazao je.

Čvrsto vjeruje da FSB sada u potpunosti kontrolira Rusiju i da će odrediti sudbinu. Sam Putin je nekoć bio šef FSB-a i okružio se ili bivšim agentima ili bivšim kolegama iz KGB-a, prethodnika FSB-a. "FSB kontrolira i vlada Rusijom", rekao je dr. Yuri Felshtinsky. Cijeli proces ruskih predsjedničkih izbora i izborno računalo koje izračunava glasove prema zakonu kontrolira FSB.

"2021. Rusija je donijela zakon koji dopušta glasovanje na daljinu. To bi moglo biti dobro u većini zemalja, ali ne i za Rusiju: dovest će do situacije u kojoj će FSB imati mogućnost dodati glasove ljudi koji nisu došli glasovati kako bi odabrali svog omiljenog kandidata. Želim reći da će FSB biti taj koji bira sljedećeg predsjednika Rusije", kazao je.

Video: Putinova luksuzna jahta otkrila dugo skrivanu tajnu?: 'Molimo mobilizirajte posadu bez prekida'

Komentara 44

ZA
zagi101
09:54 08.09.2023.

završil bu ko i većina diktatora ili smrću ili bu moral zbrisati iz države

ME
megdan
14:10 08.09.2023.

nebitno tko će osumnjičenog ruskog čelnika za ratne zločine maknuti s vlasti, kao i način na koji će se to dogoditi, bitno da stane zlo koje je pokrenuo u Ukrajini i zločinački sistem koji je stvorio

Avatar pravo.i.pravda
pravo.i.pravda
14:15 08.09.2023.

jasno je da niti ruskom narodu niti oligarsima ne odgovara putin na vlasti. oni su ga podržavali na početku jer su mislili da će brzo osvojiti Ukrajinu, ali rat traje skoro godinu dana, rusija je izgubila polovinu teškog naoružanja, 260.000 vojnika i gubi okupirani teritorij. svi vide da rusija gubi rat, ali ne znaju kako smaknuti putina jer nikad ne znaju gdje je on, a gdje su mu dvojnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije