Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavljeno u travnju

Kuba dozvolila kupoprodaju automobila novijih od 1959. godine

pila
Reuters/PIXSELL
29.09.2011.
u 22:49

Nove su mjere samo dio reformi kojima predsjednik Raul Castro nastoji modernizirati kubanski gospodarski sustav.

Kuba je napokon dozvolila kupovinu i prodaju automobila proizvedenih nakon 1959. godine, piše BBC. Dok je vlada tu mjeru objavila još u travnju ove godine, ona nije ozakonjena sve dok se ne objavi u Službenom glasilu, što se sada i dogodilo.

Američki automobili stari preko pola stoljeća postali su dio imidža ove otočne komunističke zemlje, no ta će se slika sada zasigurno početi mijenjati. Kubanski zakoni dugo su građanima zabranjivali kupovinu i prodaju automobila proizvedenih nakon 1959. godine, godine revolucije.

Kubanci će novije automobile sada moći kupiti od stranaca ili ljudi koji su zbog svojih zanimanja mogli kupovati automobile proizvedene u SSSR-u. Što se stranaca tiče, oni će moći kupovati automobile u odobrenim auto-kućama ili će ih moći uvoziti. Međutim, mogu kupiti samo dva automobila tijekom svog boravka u zemlji.

Nove su mjere samo dio reformi kojima predsjednik Raul Castro nastoji modernizirati kubanski gospodarski sustav. Raul je od 2008. godine, nakon preuzimanja vlasti od brata Fidela, uveo neke ograničene reforme karakteristične za sustave slobodnog tržišta

Komentara 17

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
23:53 29.09.2011.

- To je komunistički napredak Bravo

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
23:55 29.09.2011.

- Jel Kubanci imaju kave, praška za pranje, deterđenata, toalet papira benzina itd. Kad je kod nas vladao komunizam, mi sve to nismo imali

DR
dreamteam
23:27 29.09.2011.

Tamo sada treba ići po oldtimere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije