Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u zadru

Krvavi Đurđevdan: Tri poznanika satima ga tukla do smrti

ubojstvo (1)
Foto: Filip Brala/Pixsell
1/3
08.05.2011.
u 09:48

Mladen D. i osumnjičeni za njegovo ubojstvo bili su skupa na jednoj fešti prije dolaska kod vlasnika kuće u kojoj se dogodilo ubojstvo.

Bio je Đurđevdan. Bila sam u polju i kada sam se vratila Jovo Mitrović je već bio u mojoj kući i sam si je iznio jesti. Nisam imala ništa protiv jer nam je bila slava.. Ali onda je počeo tući tog čovjeka koji je samo padao i nemoćno ležao.

Skakao mu po tijelu
Jovo je bio lud. Zapalio nam je sjeno, izbio nam četvora vrata.. Opet je počeo tući tog čovjeka. Udarao ga je nogama i šakama, vukao mu glavu po podu. Iznio bi ga iz kuće vani pod prozor, pa ga opet mlatio. Onda ga je unio u auto s kojim su došli kod mene, a onda ga opet iznio u kuću, pa ispred kuće, pa opet u auto. I tako od sedam navečer do sedam ujutro ga je Jovo tukao i skakao mu nogama po tijelu. I stolicu mu je stavio na tijelo pa skočio na stolicu i razbio je na njemu. Govorio je tom čovjeku da pije, a ovaj bio pao i onda ga je Jovo zalijevao i vrućom vodom da se otrijezni, pa bi ga opet tukao. Taj mu je Šime pomagao tući tog čovjeka. Pod je sav bio od krvi i stakla, a majica od ubijenog je bila skroz krvava. Ne znam što je Jovo tražio i zašto je to sve učinio u mojoj kući. Ne znam ni da se zove Ivo i jedino se možda prekrstio jer mi ga znamo kao Jovu Mitrovića - još u šoku ispričala je Dara Gagić (71) iz Zelengrada kod Obrovca.

U njezinoj kući, u noći na subotu na smrt je pretučan Mladen D. (63). Zbog njegove stravične smrti u subotu su uhićeni Ivo. M. (56) i Šimo K. (46). Njih se dvojicu sumnjiči da su noć ranije tijekom proslave Đurđevdana na smrt zatukli Mladena D. iz Murvice, a u tom stravičnom, iracionalnom činu, kako se sumnja, pomogao im Milenko O. (81), koji se sumnjiči za pomaganje u prikrivanju ubojstva. Klupko strave počelo se razmotavati nakon što je u Ivo M. u subotu u 7.15 nazavo policiju. Kazao je da je u Zelengradu i da automobilom prevozi osobu kojoj je hitno potrebna liječnička pomoć. Liječnik koji je tamo upućen, samo je mogao konstatirati smrt, te ustanoviti da je tijelo prepuno ozlijeda. Obdukcijom je ustanovljeno da je Mladen D. ubijen - batinama.

Zajedno obilazili fešte
Mladen D. i uhićena trojka poznavali su se od ranije. Zajedno su obilazili seoske fešte, a u subotu su sva četvorica zajedno krenuli na proslavu Đurđevdana u Zelengradu. Kada su došli do kuće gdje se ubojstvo dogodilo, već su bili na jednoj fešti zajedno. Tamo su se se verbalno sukobili i to nakon što je ubijeni Mladen D. slučajno ili namjerno nožem porezao po ruci Ivu M. No, Dara Gagić i njezin sin Zoran tvrde da je Ivo M. već imao porezanu ruku kada je došao.

- Zoran je čovjeka čak i odveo do štale da ga Jovo ne ubije, ali je Jovo otišao po njega i ponovno ga vratio u kuću. Bio je sav krvav, ali ga je Jovo tukao i tukao. Jadan čovjek je samo nekoliko puta izustio: Ajme - rekla je D. Gagić.

U policiji kažu da je Mladen D. preminuo oko 2 sata, te da su uhićeni u krvi imali između 1,5 do 2,3 promila alkohola. Nisu priznali ubojstvo već su tvrdili da je Mladen D. sam padao i ozlijedio se.

Mladen D. je doselio iz Srbije prije nekoliko godina prvo u Zagreb, a potom na zadarsko područje. Živio i radio kao nadničar. Policija je istakla da nije riječ o međunacionalnom sukobu odnosno da su svi po nacionalnosti Hrvati osim vlasnika kuće u kojoj se dogodilo ubojstvo. Potvrdili su i da je Ivo M. umirovljeni policajac koji je prije više godina bio osumnjičen da je do smrti premlatio jednog muškarca na zadarskom području, ali ga je navodno sud oslobodio.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije