Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori

Pantić: Realan je scenarij da Albanci preuzmu vlast i na sjeveru Kosova

Krstimir Pantić
Foto: Reuters/Pixell
03.11.2013.
u 14:33

- Zaista mi nije jasno kakav motiv i kakav je zajednički interes Marka Jakšića (zastupnika nacionalističke Koštuničine Demokratske stranke Srbije, op.a.) i Hashima Thacija da Srbi ne izađu na izbore. Za Hashima Thacija znam da ne želi Srbe na Kosovu i želi nas na sjeveru protjerati kao što je to učinio s 250 tisuća Srba južno od Ibra, ali ne znam koji je interes Marka Jakšića - pita se Pantić.

Krstimir Pantić, kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Građanske inicijative "Srpska" koju podupire službeni Beograd, izjavio je kako ima pritisaka na Srbe da ne izađu na biračka mjesta i to od strane Srba i srpskih pokreta koji su došli iz Srbije i prema podacima kojima on raspolaže, na izbore u Kosovskoj Mitrovici izašlo je oko 70 posto Albanaca, a Srba samo 30 posto "pa je potpuno realan scenarij da Albanci preuzmu vlast i u općinama na sjeveru Kosova", javljaju agencije Beta i Tanjug.

- Zaista mi nije jasno kakav motiv i kakav je zajednički interes Marka Jakšića (zastupnika nacionalističke Koštuničine Demokratske stranke Srbije, op.a.) i Hashima Thacija da Srbi ne izađu na izbore. Za Hashima Thacija znam da ne želi Srbe na Kosovu i želi nas na sjeveru protjerati kao što je to učinio s 250 tisuća Srba južno od Ibra, ali ne znam koji je interes Marka Jakšića - pita se Pantić.

Mediji u Srbiji javljaju kako ekstremni nacionalisti i desničari ometaju normalno glasovanje, a među njima su najekstremniji "Obraz", "Dveri", "Četnici iz Valjeva", grupa "Artemijevaca", kao i grupe s obilježjima DSS-a. Prema informacijama reportera s terena, ekstremisti presreću starce i žene koji idu prema biralištima i prijete im. Vođa "Obraza" Mladen Obradović je na Kosovu gdje sa skupinom svojih ljudi snima prilaz biralištima pa srpski mediji prenose kako skupina u kojoj je Obradović "trenutno nikoga ne tuče, ali su otvorili laptop, postavili kamere i snimaju svakoga tko dolazi glasovati".

Savjetnik predsjednika Srbije, Marko Đurić izjavio je kako "u ovom trenutku zbog male izlaznosti prijeti opasnost da na izborima u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici pobijedi netko tko je po volji Prištine ili kosovski Albanac".

- U ovom trenutku građani na Kosovu i u sjevernoj Mitrovici suočeni su s rezultatima kampanje zastrašivanja protiv sudjelovanja koji iz potpuno neshvatljivih razloga dolaze i iz dijela političke javnosti u Srbiji - rekao je Đurić.

Komentara 4

SE
selbivoje
17:30 03.11.2013.

oa i trebaju, a u sandzaku Bosnjaci, Vojvodini Madjari i Hrvati,jedino u srbiji mogu srbijanci

SE
selbivoje
17:41 03.11.2013.

citam online portal (kosovapress),kad ono tamo pise: 3 maskirane osobe usli u mjestu gde se odvijaju ovi izbori (skola,sveti sava) u mitrovici,i naredili svima da izadju napolje,pored ostalog se kaze da su to tri maskirana policajca iz srbije ,pominje se i ime Veselinovica Zvonka,koji je jedan od onih za koje je zainteresiran i KFOR i eulex (medjunarodne vojno politicke organizacije).

HR
HR4ever
11:32 04.11.2013.

Tako i treba.....Srbi moraju biti lojalni drzavi u kojoj zive......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije