Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martinska fešta

Krstili mošt na otvorenom pred 2500 posjetitelja

Martinje u Kutjevu (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/7
06.11.2011.
u 17:23

Tradicionalna priredba Martinje u Kutjevu okupila je više od 2500 posjetitelja među kojima je 1800 planinara iz dvadesetak planinarskih društava iz Hrvatske i okolnih zemalja.

Tradicionalna priredba Martinje u Kutjevu okupila je više od 2500 posjetitelja među kojima je 1800 planinara iz dvadesetak planinarskih društava iz Hrvatske i okolnih zemalja.

Obred krštenja mošta u vino na otvorenom prostoru Trga graševine u sjedištu Kutjeva vodio je požeški vinski kardinal Vlado Bauer, pomagali su mu riječki i kutjevački biskup, a kum je bio gost iz njemačkog grada Holschbacha s kojim Kutjevo održava prijateljske odnose.

Tijekom dvodnevne priredbe Kutjevčani su priredili niz zanimljivosti kao što su pečeni vol na ražnju, natjecanje u ispijanju mošta i drugo. Planinari su tijekom boravka u Kutjevu propješačili do podneva tri pravca po obroncima Krndije kroz kutjevačko vinogorje.

Nastupila su četiri kulturno-umjetnička društva a priredba je završena koncertom tamburaških sastava Da Capo iz Požege, kutjevačkih Gavaruša, te Gazda i Vedrane Vukojević.

Ključne riječi

Komentara 2

DR
drznedaj
17:42 06.11.2011.

E ti Slavonci. Nit Kad Martinje pada ne znaju. A Zagorec zivi samo za taj dan

IB
istina_boli
11:08 07.11.2011.

Besposlen pop i jarceve krsti. Vina i igara, pa upravljaj narodom ko stokom na farmi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije