Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvlačenje novca iz Dinama

Bomba na suđenju Mamićima: Igor Krota priznao krivnju

Osijek: Dolazak na Županijski sud na nastavak suđenja braći Mamić i ostalima
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
28.11.2023.
u 11:12

Nakon Nikkyja Arthura Vuksana, Krota je drugi od sedmorice osumnjičenih koji je priznao krivnju za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama

– Htio bih dati iskaz o krivnji – izgovorio je jutros Igor Krota, jedan od sedmero osumnjičenih na suđenju braći Mamić i ostalima za izvlačenje najmanje 144 milijuna nekadašnjih kuna iz Dinama.

– Osjećam se krivim za sve što mi se iz optužnice stavlja na teret. Ne želim iznositi daljnju obranu i ne želim odgovarati na pitanja. Nije ništa sporno od navoda koji mi se stavljaju na teret, želim da se ovaj postupak što prije riješi – dodao je Krota. Konzultirao se, kaže, s odvjetnikom. Nakon Nikkyja Arthura Vuksana, Krota je drugi koji je priznao krivnju za izvlačenje novca iz Dinama.

Osijek: Dolazak na Županijski sud na nastavak suđenja braći Mamić i ostalima
1/8

– S obzirom na priznanje Igora Krote, predlažem da se kazneni postupak u odnosu na optuženog Krotu razdvoji – kazao je potom tužitelj Sven Mišković, a Krotin branitelj s time se složio.

Postupak je potom i razdvojen, a Krota je napustio sudnicu, potapšavši Damira Vrbanovića po ramenu u prolazu. Pojasnimo, Krota se nije nagodio, nego je priznao krivnju pa će u zasebnom postupku biti odlučeno o visini kazne. Kako je u razgovoru s novinarima na sudskom hodniku Krota objasnio, kazneni je proces protiv njega i ostalih započeo prije osam godina, u studenome 2015. bila su uhićenja, pa samo želi sve što prije okončati, "otići doma i zatvoriti knjigu". Ispitano je, podsjetio je, tek 11 svjedoka od njih 240.

– Ne želim i sa 70 godina dolaziti tu – dodao je. Krota je prije desetak dana otkazao punomoć dotadašnjim odvjetnicima pa je rasprava proteklog tjedna stoga odgođena, a na današnjem se ročištu pojavio s novim braniteljem i priznao krivnju. Sličan scenarij se, podsjetimo, dogodio i u slučaju Vuksanove nagodbe.

POVEZANI ČLANCI:

Osim Krote, u drugoj optužnici protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, još su i Zdravkov sin Mario Mamić, zatim Damir Vrbanović, Nikky Arthur Vuksan, i Sandro Stipančić. Prema optužnici, Zdravko Mamić ostale je okrivljenike povezao u zločinačko udruženje u sklopu kojeg su iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna. Činili su to, tereti ih se, preko off-shore tvrtki registriranih u Velikoj Britaniji, Švicarskoj, Svetom Vincentu i Grenadinima, Belizeu, Hong Kongu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Cipru, Gibraltaru, Sejšelima...

Na čelu tih tvrtki, prema USKOK-u, kao vlasnici ili voditelji poslovanja bili su Mario Mamić, Vuksan, Krota i Stipančić. Kao čelni čovjek Dinama Zdravko Mamić, navode tužitelji, dogovarao je sklapanje ugovora između spomenutih tvrtki i Dinama, i to od prosinca 2004. pa sve do prosinca 2015. Prema optužnici, ugovori su sklapani za usluge posredovanja pri transferima igrača, a koje uopće nisu obavljene. Novac je tako isplaćivan s računa Dinama, tereti ih se, bez ikakve osnove. Obuhvaćeni su optužnicom transferi desetak igrača Dinama, a među njima Vedrana Ćorluke, Tina Jedvaja, Mihaela Mikića, Luke Modrića, Dejana Lovrena, Igora Bišćana, Nikole Pokrivača...

>> VIDEO Smiješno niska cijena? Mamić se zemljišta u Hercegovini dokopao za 'siću', mnogi negoduju

Ključne riječi

Komentara 43

SP
Spezzi
10:55 28.11.2023.

svi koji misle da drugi hnl klubovi rade drugačije nego je Dinamo su velike naivčine. jedina razlija je što je u Dinamu bila kasa malo veća pa ima više nula za podjeliti...Di su novci iz Hajduka npr. svakih nekoliko godina grad uskače i interventno spašava klub.

MA
majeltomoguce
10:52 28.11.2023.

Kom krivo kom drago - Mamić je izvlačio novac iz Dinama koji je sam zaradio za Dinamo, a kada je otišao ostavio je klub koji je igrao Ligu prvaka! Kasnije je čak i vratio sve milijune za koje ga se tereti, ali i dalje se radi njegov progon! S druge strane imate Cibonu koju je uništio Božo Miličević i koji nikada za to nije zakonski odgovarao - čak je kasnije osnovao ABA ligu i tamo bio isto neki glavešina ... To je pravosuđe i pravda!

DU
Deleted user
11:10 28.11.2023.

Jedino što je sigurno UPROPASTILI Dinamo! Rezultati, stanje u Dinamu pričaju istinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije