Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne rade svoj posao

Kriza na Hvaru: Pjerino Bebić ne uspijeva okupiti vijećnike

'26.10.2011.Split - Pjerino Bebic, gradonacelnik Hvara, proglasen je najboljim gradonacelnikom u Hrvatskoj.  Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
06.12.2012.
u 22:00

SDP bojkotira sjednice Gradskog vijeća, a od četiri HDZ-ova vijećnika dolazi jedan. HDZ je imenovao povjerenika za Hvar

Gradsko vijeće Hvara nije se sastalo već tri mjeseca, upitno je usvajanje proračuna za 2013. godinu i sve je izvjesniji dolazak povjerenika Vlade RH. Posljednji u nizu pokušaja održavanja sjednice Gradskoga vijeća, koju je sazvao gradonačelnik Pjerino Bebić, propao je u srijedu.

Ne rade svoj posao

Nisu došli vijećnici SDP-a i HSS-a, došao je samo jedan hadezeovac i četvorica vijećnika s Bebićeve nezavisne lista Dica s pjace pa nisu imali kvorum. Gradska vlast je u krizi od kolovoza kada je ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća dao haesesovac Zoran Domančić.

– Nakon izvanredne turističke sezone i proslave 400 godina kazališta, vijećnici SDP-a sada stvaraju negativno ozračje. Nije mi jasno da vijećnici koje su građani birali ne rade svoj posao. Nemam ništa s tim, Vlada će poslati povjerenika koji će zamijeniti Vijeće i ja ću zajedno s njim i dalje raditi na ostvarenju projekata za dobrobit Hvara – komentirao nam je situaciju gradonačelnik Bebić. Povjerenik bi u Hvar trebao doći, pojašnjava, ne bude li prihvaćen proračun za sljedeću godinu. To bi značilo poslije Nove godine. No, vijećnici imaju još jednu šansu za “popravni”. Sjednica je opet sazvana, ovaj put za 18. prosinca.

Treba ih osam

Županijski HDZ u srijedu navečer raspustio je Gradski odbor Hvara i imenovao povjerenika Domagoja Maroevića koji ima zadatak da u roku od 15 dana sazove stranačko povjerenstvo koje će voditi hvarski HDZ do unutarstranačkih izbora koji se moraju održati u roku od šest mjeseci. Moguće je da će povjerenik HDZ-a trojicu vijećnika svoje stranke koji nisu došli na sjednicu u srijedu poslati u vijećničke klupe i time spasiti Hvar od Vladina povjerenika.

– Normalno je što je raspušten Gradski odbor HDZ-a jer očito njegovi članovi ne rade svoj posao. Kako rad Vijeća blokiraju i vijećnici SDP-a, koji su predizbornu kampanju počeli neradom, bilo bi mi normalno da i oni raspuste svoju gradsku organizaciju – komentirao je najnovija politička zbivanja Bebić, koji očekuje da će se vijećnici ipak vratiti na svoja radna mjesta.

U Gradskom vijeću Hvara šest je vijećnika nezavisne liste Pjerina Bebića, po četvero vijećnika imaju SDP i HDZ, a HSS ima jednog vijećnika. Ukupno ih je 15, a da bi imali kvorum na sjednicu ih mora doći osam.

Komentara 3

VI
vital
23:05 06.12.2012.

da hvar grad? Koliko ima gradoVA na tom otoku 7-8?

MC
mcmarko
23:26 06.12.2012.

ne znam zašto svi slijepo vjeruju pjerinu. zašto novinari malo ne istraže njegovo poslovanje kad je radio ovdje na sjeveru. bilo bi jako zanimljivo. inače dolje ljetujem s prijateljima, kad vidim ovog kao da je grad njegov. a i ova slika govora tijela kad te šalje u onu stvar. lijepo nema što

UT
utatica
06:54 07.12.2012.

svu tu bagru i ijevu i desnu i srednju , koja se nateže, svadi, inati, zahebava, bori za vlast, dangubi i to sve o našem trošku treba lijepo najuriti i pod hitno uspostaviti direktnu demokraciju s mogućnosti hitne suspenzije kadd se počnu svaditi i zahebavati! Pre više taj nemoralni soj plaćamo da bi mogli trošiti vrijeme na smicalice i natezanja oko vlasti, s njima ne treba imati milosti, nema bagra niti s nama, ne razmišlja da je svaka njihova ura svađe pre skupa za osiromašen narod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije