Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAM SVOJ MAJSTOR

Krivotvorio novčanice od 200 kuna pa kupovao peciva, cigarete, pileća krilca...

Smanjenje poreza
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
26.03.2021.
u 15:23

Sumnja se da je novac krivotvorio u kući u kojoj je boravio na području Zaprešića

Sam svoj majstor.  Mora da je to bila misao vodilja 43-godišnjaka  koji se sumnjiči da je krivotvorio novac, a onda tim krivotvorenim novcem kupovao razne artikle i to gotovo dva mjeseca dok nije uhićen. Kako je priopćila zagrebačka policija, sve je počelo 27. siječnja, a tim se "poslom" kako se sumnja, 43-godišnjak bavio do 10. ožujka.

Sumnja se da je novac krivotvorio u kući u kojoj je boravio na području Zaprešića. Izradio je, kažu u policiji, zasad nepoznatu količinu lažnog novca u apoenima od 200 kuna, sve istog serijskog broja te novčanice u apoenu od 50 kuna, također istog serijskog broja.

Kada si je "pribavio" novac krenuo je u shopping. Pa je kako se sumnja,  na području Zaprešića, ali i na području Novog Zagreba, Maksimira i Centra dolazio u trgovine, kioske i pekarnice gdje je kupovao cigarete, pileća krilca, i druge razne artikle. Sve je plaćao lažnim novčanicama, što znači da je lažni novac stavljao u opticaj.

No  8. veljače 2021. oko 16.30 sati došao  je u trgovinu na Trgu žrtava fašizama u Zaprešiću gdje je krivotvorenom novčanicom od 200 kuna pokušao platiti kutiju cigareta. Nije uspio jer je prodavačica posumnjala da se radi o krivotvorenoj novčanici.

On je otišao, ona je pozvala policiju, koja ga je  mjesec dana kasnije uhitila.

 

Po čemu će se pamtiti oni koji su vladali Zagrebom kroz povijest: Sve će to ostati gradu, a netko bu već otplatio...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije