Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNA EMISIJA

Kriptovalute padaju i rastu na tržištu, ali nikad veće zanimanje ulagača

Bitcoin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
04.05.2021.
u 16:50

Prilog o kriptovaluti možete pogledati i u gospodarskoj emisiji Poslovni plan koja se emitira subotom na drugom programu HTV-a.

U jedan od prethodnih vikenda bitcoin je ušao s vrijednošću od 65 tisuća dolara, a iz njega izašao težak oko 55 tisuća. Zamislimo da je u dva, tri dana toliko pala vrijednost eura ili švicarskoga franka. Panika je preblaga riječ za ono što bi slijedilo. No, ulagači su očito naučili da i s takvim padovima u godinu dana naraste 7 do 8 puta. Stoga ne samo da nema panike nego se u igru uključuju i veliki igrači.

Recimo, najveći kartičari Visa i Mastercard do kraja godine korisnicima će omogućiti plaćanje u kriptovalutama. Elon Musk je u priču uletio s milijardu i pol dolara.

- Što se događa s velikim bankama? Goldman Sachs će svojim bogatim klijentima kojima vode portfelje u njih uključiti i kriptovalute kao investicijsku imovinu. Možda je najzanimljivije da je Coinbase, mjenjačnica kriptovaluta, izlistana na američkoj tehnološkoj burzi Nasdaq, u jednom trenutku dosegnula vrijednost jednog General Motorsa - kaže Željko Ivanković koji na Prague College predaje upravo kolegije o kriptovalutama i Fintechu.

Prilog o kriptovaluti možete pogledati i u gospodarskoj emisiji Poslovni plan koja se emitira subotom na drugom programu HTV-a.
 

Ključne riječi

Komentara 1

IN
invazijaleptira
13:15 07.05.2021.

Ethereum je krenuo stopama bitcoina, ali bitcoinkupovinaprodaja je ipak najprofitabilnija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije