Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešimir Bagarić

Vjeroučitelj na slobodi. Nova istraga jer su učenici prijetili vršnjakinji

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić
Foto: Facebook
06.01.2018.
u 17:01

O vjeroučitelju je u Sisku govorio i biskup Košić koji je proglasio neprihvatljivim njegov govor na nastavi, ali i optužio medije za linč

Zagrebački vjeroučitelj Krešimir Bagarić pušten je u subotu iz Remetinca gdje je završio zbog istrage vezane uz njegov govor na satu vjeronauka na kojem je pred učenicima govorio o strijeljanju Vesne Pusić i Stjepana Mesića, veličao ratnog zločinca Ratka Mladića te pogrdno govorio o Srbima i Muslimanima.

Zbog toga je kazneno prijavvljen za javno poticanje na nasilje i mržnju te je proveo desetak dana u istražnom zatvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Sudac istrage odbio je njegovo daljnje zadržavanje u pritvoru te mu odredio druge mjere opreza prema kojima ne smije kontaktirati s učenicima.

U međuvremenu je otvoren i postupak zbog prijetećih poruka koje su učenici uputili, u zatvorenoj društvenoj mreži, jednoj učenici 8. razreda u kojem je vjeroučitelj imao ispad. Djevojčica je u toj grupi osudila ponašanje vjeroučitelja Bagarića, a pojedini su učenici na to reagirali pogrdama i prijetnjama.     

Komentara 73

JA
jadrmatic
14:48 06.01.2018.

Upravo provjerih, miroljubivi sekularni antifašist i ateist Neven Kovačić je zbog udaranja bakice od 80 godina pri čemu joj je slomio lijevu ruku i nanio joj teške tjelesne ozljede u pritvoru, jadan, bio 24 sata...isto tako miroljubivi sekularni antifašist i ateist Pavle Močilac koji je napisao da bi na sjednicu (mladeži HDZ-a), "trebalo doći sa šmajserom, bojnim otrovom, bombom, eksplozivom... pobit govna i gotova stvar" nije nikad bio ni priveden.

Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
14:28 06.01.2018.

Arlauk i vrištanje protuprirodnobludaške scene u Hrvatskoj nadilazi granice realnog. Rtl, Erste bank i Imbex na aparatima... :)

DU
Deleted user
14:47 06.01.2018.

Podrška vjeroučitelju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije