Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
groblja

Kreće realizacija projekta novog groblja u Ivancu

groblje (1)
presnimila Lj. Risek
20.10.2011.
u 12:38

Svi građani zainteresirani za kupovnu grobnih mjesta i grobnica na novom ivanečkom groblju, mogu doći u Ivkom, pogledati projekte i predbilježiti se za kupovinu

   Sječa i krčenje starih nasada tuja na groblju u Radovanu, uklanjanje panjeva, stare ograde i smeća, postavljanje novog parapeta, stupova i ograde – sve to tek je dio radova na groblju u Radovanu što u posljednje vrijeme okupiraju pozornost mještana toga kraja. Budući da je uređenje groblja tema na koju su mještani Radovana i Lovrečana posebno osjetljivi te da opsežni radovi zahtijevaju angažman teških strojeva i većeg broja radnika, ne čudi da su radovi pod „povećalom“ građana. U dogovoru s ivanečkim gradskim službama, obavlja ih građevinska operativa Komunalne tvrtke Ivkom, koja i upravlja svim grobljima na području Ivanca.

- Vidimo da je uklonjena stara, dotrajala ograda i da je posječen stari nasad tuja, koje su se razrasle, djelomično sasušile i više nisu bile ukras groblja. S obzirom na to da teški strojevi još „operiraju“ grobljem, još uvijek si ne možemo posve predočiti kako će izgledati nakon dovršetka radova, no čini se da će biti puno ljepše nego dosad – ocijenio je Ivan Sedlar, gradski vijećnik iz toga kraja, kojeg smo zatekli u obilasku radilišta.

- Oko gotovo cijelog groblja sagrađena je nova ograda s parapetom, a radnici trenutačno na nju postavljaju plastificirano žičano pletivo. Ogradit ćemo i buduću parkovnu površinu koja će se formirati u sklopu groblja, a očekuje nas i izrada nove staze ispod grobnih polja. Ukupna vrijednost ulaganja na uređivanju radovanskog groblja je 40.000 kuna, a sa svim radovima završit ćemo prije Dana Svih svetih – poručio je direktor Ivkoma Mladen Stanko.

   U suradnji s Gradom, u jeku su i pripreme za proširenje i uređivanje novog groblja u Ivancu, za koje je idejno rješenje izradio dr. sc. Eduard Kušen, dok su vrlo suvremen arhitektonski projekt njegova budućeg izgleda izradili u zagrebačkom Arhitektonskom studiju Nexar.

- S obzirom na to da će novo groblje biti uređeno po najvišim arhitektonskim standardima te da je riječ o vrlo skupom i zahtjevnom poslu, idućih dana počinje izrada tender dokumentacije za objavu javnog nadmetanja – izjavio je direktor M. Stanko.

   U projekt je izravno uključen i Grad Ivanec, koji je izdvojio novac za otkup zemljišta i izradu projekata, a spreman je i sufinancirati uređenje novog groblja. Budući da virtualni izgled pokazuje da će buduće groblje biti uređeno po visokim standardima i s dignitetom koji priliči posljednjem počivalištu, ne čudi da se građani naveliko raspituju o mogućnosti kupovine grobnih mjesta.

- Svi zainteresirani mogu doći u Ivkom, pogledati projekte, raspitati se o cijenama i predbilježiti se za kupovinu odabranih grobnih mjesta i grobnica – poručio je Stanko i dodao da će se građanima omogućiti obročna otplata. Novo groblje bit će ograđeno zidom, a uredit će se vrlo suvremeno, s klasičnim grobnicama i za urne, klasičnim mjestima za ukope, središnjim križem i decentnom hortikulturom.

     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije