Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA PET PODRUČJA

Kreće gradnja 27 obiteljskih kuća u državnom vlasništvu na potresom pogođenim područjima

Sisak: U tijeku je obnova Glazbene škole "Fran Lhotka"
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
19.07.2023.
u 11:25

Devet zamjenskih obiteljskih kuća gradi se na području Gline, devet na području Donjih Kukuruzara i Dvora te devet na području Hrvatske Kostajnice i Sunje

Kreće gradnja 27 obiteljskih kuća u državnom vlasništvu na potresom pogođenim područjima Sisačko – moslavačke i Karlovačke županije, priopćilo je Ministarstvo graditeljstva. U sklopu projekta „Uklanjanje i izgradnja zamjenskih stambenih jedinica u vlasništvu Republike Hrvatske na potresom pogođenim područjima“, financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, počinje gradnja 27 zamjenskih obiteljskih kuća na području Gline, Donjih Kukuruzara, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Sunje.

Obiteljske kuće u vlasništvu Republike Hrvatske grade se kao zamjenske stambene jedinice za korisnike državne imovine, a koji imaju pravo na stambeno zbrinjavanje u kućama koje su stradale u potresu te su predviđene za uklanjanje. Devet zamjenskih obiteljskih kuća gradi se na području Gline, devet na području Donjih Kukuruzara i Dvora te devet na području Hrvatske Kostajnice i Sunje.

Projektom se grade klasične obiteljske kuće zidane gradnje, a dio kuća gradit će se montažnom konstrukcijom C profila visoke otpornosti na potresna djelovanja. Kuće se grade sukladno broju članova obitelji korisnika: 1 do 2 člana 55m2, 3 do 4 člana 70m2 te za 5 i više članova 85 m2.

POVEZANI ČLANCI:

Ugovoreni izvođači radova za izgradnju ovih zamjenskih kuća su Telur d.o.o. i Građevinar -  obrt za građevinarstvo, a stručni nadzor nad izvođenjem građevinskih radova provodit će KOPIMA d.o.o. i BROD – PROJEKT d.o.o. Vrijednost radova za izgradnju 27 zamjenskih obiteljskih kuća je 3,3 milijuna eura, a predviđeni rok za završetak gradnje je do kraja 2023. godine.

Dodajmo i kako se na potresom pogođenom području sredstvima državnog proračuna trenutno gradi 155 zamjenskih obiteljskih kuća, a uskoro bi trebala započeti i gradnja dodatne 72 kuće (14 do kraja mjeseca srpnja te još 58 po završetku postupka nabave). Završeni su radovi obnove na ukupno 9.456 obiteljskih kuća i zgrada, velikom većinom na manje oštećenim kućama sa zelenom naljepnicom.

>> VIDEO Koliko god vi mahali s ENC uređajem, rampa nesmiljeno stoji. Kako ući na autocestu?


 
Ključne riječi

Komentara 1

FR
FranjoTT
12:24 19.07.2023.

Nego kako da ja ostvarim stanarsko pravo pa da ne moram dizati kredit za kuću?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije