Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovanje

Krapinski studenti i profesori pridružili se europskoj eliti

'sporazum_siv_zag_021013'
''
03.10.2013.
u 12:20

Obje strane istakle su da je sporazum rezultat zalaganja prof. Marija Plenkovića

Jučer potpisanim ugovorom između Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina i Alma Mater Europaea-e, Europskog centra Maribor, profesori i studenti Veleučilišta ušli su u europsku elitu. Naime, ovo je prvi, a time povijesni međunarodni sporazum Veleučilišta potpisan s ustanovom koja je članica Europske akademije znanosti i umjetnosti u kojoj djeluje 1400 akademika i radi 29 visokoškolskih obrazovnih programa.

Višegodišnji trud

Sporazum je rezultat višegodišnjih nastojanja i napora Veleučilišta u pronalaženju kvalitetnog međunarodnog partnera, a u krapinskoj gradskoj vijećnici potpisali su ga dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje prof. dr. Antun Presečki i predsjednik Europskog centra Maribor prof. dr. Ludovik Toplak. Osim činjenice da će doći do razmjene iskustava profesora i studenata, važnost ovog ugovora je puno veća. - Alma Mater Europaea kao europska institucija i Europski centar Maribor kao znanstvena i visokoškolska ustanova akreditirana u Sloveniji provodi programe prije svega vezane uz regiju tzv. jugoistočne Europe točnije Podunavlja, što znači da su u njih uključene i Austrija, Bavarska, Slovačka i druge podunavske zemlje. Radujemo se nastavku dobrosusjedskih i akademskih odnosa bilo u edukaciji, bilo u razvojnim projektima domaćeg i međunarodnog karaktera – kazao je prof. dr. Ludvik Toplak. Inače, obje obrazovne ustanove dobro surađuju s prof. dr. Marijem Plenkovićem koji je, istaknuto je, najzaslužniji za ovaj događaj kojeg se konkretna provedba tek očekuje. A iskustva ustanove iz Maribora bit će zasigurno značajna za zagorsko veleučilište jer se tamo školuje prije svega u deficitarnim i zapošljivim programima vezani uz ekonomiju, zdravstvo, socijalu, ekologiju i slično.

Važnost veleučilišta

Čestitke potpisnicima uputili su i zamjenica župana Jasna Petek te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović ističući pri tom značenje Veleučilišta za Krapinu i cijelu županiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije