Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija VL-a i Kravat pukovnije
Povratak na članak

Kralj Tomislav: Evo, jašem 438. put po Trgu bana Jelačića

U kraljevoj pratnji ulicama Zagreba jahao je i Stiven, prvi pratitelj na izboru za Mistera.

Komentari 7

Avatar sf49
sf49
08:16 22.03.2018.

Jahao je i Stiven? Onaj iz Dinastije?

VL
DU
Deleted user
14:54 22.03.2018.

tri hrvatska velikana, kralj Tomislav, drug Tito i drug Tuđman...

VL
DZ
dalmatinac-zg
08:17 22.03.2018.

Istine radi,dok je kralj Tomislav prisustvovao na saborima hrvatskog kraljevstva u Splitu Zagreb nije ni postojao. Tek kasnije osniva se germanski agram tj putna skladišta na putu prema plodnoj Slavoniji,te znatno kasnije ugarski kralj Ladislav osniva Zg i gradi katedralu sv.Stjepana. Ironija je da Split u kojem su kraljevi stanovali zakljucno sa zadnjim Stjepanom ll koji je bio necak kralja Zvonimira i umro na Sustipanu u samostanu u St,kao i Zvonimir koji se krunio u susjednom Solinu,ili Trpimir koji je stolovao u Klisu nema nijedan spomenik hrvatskim kraljevima ili knezovima. A u splitskoj prvostolnici sv.Duje se čuva evanđelistar na koji su kraljevi polagali ruke prilikom prisege. Upitno je uopce da li danasnji Zg uopce bio pod vlascu Tomislava u ono vrijeme buduci da je splitska metropolija obuhvacala podrucje do dunava i Siska.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.