Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen u prosincu

'Kralj limuzina' mogao bi na slobodu: Ponudio 5 milijuna kuna jamčevine

Foto: MUP
1/7
11.02.2020.
u 10:53

Inju Bašića i ostale sumnjiči se za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su počinili više kaznenih djela; utaju poreza, prijevaru, krivotvorenje isprava, pranje novca... Sumnja se da je proračun oštećen za oko tri milijuna kuna

Ivan Inja Bašić (48) koji je u prosincu uhićen zbog preprodaje luksuznih automobila na koje državi nije plaćao porez, mogao bi uskoro na slobodu.

Sud mu je prihvatio jamčevinu od 5 milijuna kuna na što će se Uskok žaliti što znači da će Bašić ostati u istražnom zatvoru dok se žalba ne riješi odnosno ne bude prihvaćena ili odbijena, pišu vijesti.hr.

Bašića i ostale sumnjiči se za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su počinili više kaznenih djela; utaju poreza, prijevaru, krivotvorenje isprava, pranje novca... Sumnja se da je proračun oštećen za oko tri milijuna kuna.

Vozila su od njega svojedobno kupili Zdravko Mamić, Dinamov trener Nenad Bjelica, izbornik Zlatko Dalić, ali i Nikky Arthur Vuksan koji je s Mamićima optužen u aferi Dinamo 2.

Komentara 1

MK
mkinkognito
12:00 11.02.2020.

Interesantno, kad netko nekog premlati skoro do smrti, žalba na puštanje iz privora zna zakasniti i on je na slobodi. A sada se žuri, na kraju će se još pokazati kako je sve zakonito. Što me kod puno imovinskih i ekonomskih afera navodi na misao kako se kod nas takvi delikti potencirajo kao hir nekoga jer je ljubomoran ili se pakiraju dokazi, koji padaju u vodu na suđenju ali dobri su u predizborno vrijeme jer ocrnjuju kandidate. Takva politika je poznata osobito poslije 1945 ali i sada su utjecajni oni koji su imali korist od takve politike i koji računaju nato kako će takva politika biti i dalje korisna. Čak i komisija za sukob interesa presuđuje kao nije sukob interesa ali nije kao po nekakvim načelima, neću navesti kakvima jer mi se gadi takvo pakiranje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije