Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trebao bi ostati u bolnici dvije noći

Kralj Karlo III. u bolnici na operaciji prostate, njegova supruga Camilla poručila da se osjeća 'dobro'

Okrunjen je kralj Charles III
Foto: Aaron Chown/PRESS ASSOCIATION
1/2
26.01.2024.
u 12:04

Kraljevska obitelj u pravilu ne otkriva detalje o bolestima svojih članova, no Karlo je bio otvoren podijeliti svoje stanje kako bi ohrabrio muškarce koji imaju slične simptome da odu na pregled.

Britanski kralj Karlo III. u petak je u bolnici radi planirane "korektivne procedure” proširene prostate, pišu novine Sun.  Kralj je stigao u privatni London Clinic gdje se nalazi i njegova snaha, princeza Kate koja se oporavlja nakon operacije abdomena. Britanski kralj u klinici bi trebao ostati dvije noći, prenosi britanski medij. 

Buckinghamska palača prošli je tjedan objavila da će 75-godišnji Karlo ovaj tjedan ići na operaciju zbog benignog stanja koje je često među muškarcima starijima od pedeset.  Karlova supruga kraljica Camilla je uoči operacije rekla da je Karlo "dobro” i da se "raduje vratiti na posao”. Njegove obaveze odgođene su kako bi mu se omogućio kratak period oporavka. 

Sam Karlo je priopćio kako je sretan što je vijest o njegovoj operaciji proširila svijest o tom zdravstvenom pitanju. "Njegovo Veličanstvo htjelo bi zahvaliti svima koji su kroz tjedan izrazili dobre želje te je sretan što njegova dijagnoza ima pozitivan utjecaj na svijest o javnom zdravlju”, priopćila je Palača. 

Kraljevska obitelj u pravilu ne otkriva detalje o bolestima svojih članova, no Karlo je bio otvoren podijeliti svoje stanje kako bi ohrabrio muškarce koji imaju slične simptome da odu na pregled.  Državna agencija za zdravstvo NHS izvijestila je kako je broj posjeta njezinoj stranici o zdravlju prostate narastao za 1000 posto. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Severina o odluci suda da se njezin sin vrati ocu: 'Moje dijete nije vreća krumpira s kojom ćete trgovati'

Komentara 6

Avatar istovari
istovari
13:22 26.01.2024.

Drugo ime za kastraciju. Majko prirodo hvala ti!

Avatar Behemot
Behemot
20:21 26.01.2024.

Koji crni Karlo? Princ Charles je postao kralj Charles III.

Avatar Striborski
Striborski
17:41 26.01.2024.

Karlo? Charles III. U hrvatskom jeziku prevode se ili pohrvaćuju ili podomaćuju samo imena vladara koji su s hrvatskim zemljama bili povezani vladanjem (Žigmund, Franjo Ferdinand ili Franjo Josip primjerice). Barem je tako bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije