Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doznajte sve što vas zanima

KPMG Hrvatska organizira webinar 'Rad u inozemstvu i porez u Hrvatskoj'

Kristina Grbavac
Foto: KPMG Hrvatska
1/3
15.02.2022.
u 18:05

Webinar će voditi Kristina Grbavac, direktorica u Poreznom odjelu KPMG-a Hrvatska i Violeta Đebro, viša menadžerica u Poreznom odjelu KPMG-a Hrvatska

Rad u inozemstvu i porez u Hrvatskoj tema je webinara kojeg u četvrtak, 17. veljače, s početkom u 10 sati organizira KPMG Hrvatska

Webinar će voditi Kristina Grbavac, direktorica u Poreznom odjelu KPMG-a Hrvatska i Violeta Đebro, viša menadžerica u Poreznom odjelu KPMG-a Hrvatska.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-mail adrese nberglez@kpmg.com ili prijavnice koju možete pronaći na linku.

Foto: KPMG Hrvatska

- Cilj ovoga webinara je svojevrsna edukacija javnosti. Tako ćemo zainteresiranima ponuditi odgovore na pitanja poput onih ima li Hrvatska pravo oporezivati dohodak građana koji plaćaju porez u inozemstvu gdje rade, kako potvrditi status rezidenta/nerezidentna u Hrvatskoj, što mogu učiniti oni koji su godinama radili u inozemstvu, a nisu do sada prijavili taj dohodak u Hrvatskoj i brojna slična pitanja - najavila je Kristina Grbavac.

Kako navode iz KPMG-a Hrvatska, poziv koji je Porezna uprava uputila građanima da dobrovoljno prijave svoje dohotke iz inozemstva iznenadio je veliki broj građana koji rade u inozemstvu. Države članice redovito razmjenjuju informacije o dohotku kako bi se uvjerile da porezni obveznici ispunjavaju svoje obveze te suzbile porezne prijevare i utaje. Upravo se tu javlja nejasnoća o tome tko je dužan platiti dodatni porez, a tko nije.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije