Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ova toplana

Kovinotokar kontrolira naplatu, o grijanju brine ing. zaštite na radu

radnici1
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
25.11.2012.
u 15:01

Pojedina su mjesta sistematizirana po potrebama članova HDZ-a u toj tvrtki, ali nije bilo mjesta za 12 radnika branitelja

Rukovodstvo Gradske toplane i Grad ugovore o radu dodijelili su stranački podobnim kadrovima, članovima HDZ-a koji su radili u Toplani. Pojedina radna mjesta sistematizirana su upravo po njihovim potrebama. Tako su za kontrolu naplate zaduženi kovinotokari, dok je jedna ekonomistica završila na “burzi” – poručuju bivši radnici Toplane u stečaju, ogorčeni posljednjim istupom gradonačelnika Damira Jelića na Gradskom vijeću.

On je još jednom ponovio da rješenje nije ponuđeno samo za dvojicu djelatnika.

 Strojari na burzi

 – Imali smo četiri razgovora sa sindikatom kako bi se došlo do najboljeg rješenja za radnike Toplane koje nije preuzela Gradska. Dvoje je odbilo da odu u Vodovod i kanalizaciju, jedan je odbio u Zelenilo, a drugi u zaštitarsku tvrtku. Dva radnika se nisu htjela zaposliti u servisu za čišćenje – poručio je Jelić. Međutim, nekadašnji radnici u anonimnom pismu objašnjavaju sadašnju situaciju.

 – Glavni referent komercijale i nabave je zaposlena inženjerka strojarstva, a kao uvjeti za popunjavanje tog radnog mjesta navedeni su visoka ili viša stručna sprema ekonomskog ili strojarskog smjera – stoji u pismu.Navodi se i da je radno mjesto za poslove regulacije i automatike povjereno inženjeru zaštite na radu, iako uvjeti traže strojara.

 – A inženjeri strojarstva su poslani na burzu. Posao u novoj tvrtki nije ponuđen niti jednom branitelju, bez obzira što isti ispunjavaju uvjete za zapošljavanje. Posao nije pronađen za 13 djelatnika, od kojih je 12 branitelja.

Sud u Haagu je utvrdio da su branitelji zaslužni za časnu obranu Hrvatske, a žalosno je što te zasluge nije prepoznao HDZ. O tome koliko su Jelić i direktor Latković uložili napora, brige i morala, ostavljamo na prosudbu građanima, a jesu li prekršeni zakonski propisi, sudovima – poručuju.

 Potvrdile navode

 Bivše zaposlenice Toplane u stečaju koje i dalje honorarno rade Ivanka Naletilić, Marica Capan, Mara Radović i Marijana Ćuk, potvrđuju navode iz pisma. Očekujemo komentare direktora i gradonačelnika.

Komentara 2

IB
istina_boli
18:47 26.11.2012.

Ovo je jednostrana informacija koja je dosla iz usta uvjek privilegiranih branitelja, a posto su sad ispusili onda je odmah frka i sve protv zkona. Zasto novinar nije saslusao i drugu stranu pa onda iznio cinjenice, a ne misljenje samo jedne strane?

DO
donqihot
17:41 27.11.2012.

Znali su i oni kaj se kuha.Trebali su brzo po " partijsku knjižicu" kod Jelića pa bi i oni sad radili. Je..ga, bez veze nema niš. Vezano za gospođu u nabavi surađivao sam s njom u par navrata i mislim da žena zna svoj posao. Ne znam u kojoj je stranci. Možda i u Kradezeu ima poštenih ljudi! By the way di nam je ugovor?? Na temelju čega plaćamo grijanje? Texas je dječija emisija za ovaj grad.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije