Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budući potpredsjednik Vlade

Kovačić: Nisam za Hasanbegovića ili protiv njega, baš me briga iskreno

ivan kovačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.10.2016.
u 22:19

Nikola Grmoja otkrio da će upravo Ivan Kovačić biti i ministar uprave

Saborski zastupnik Mosta Ivan Kovačić gost je Pressinga N1 televizije. Nikola Grmoja prije toga je otkrio da će upravo on biti i ministar uprave. Kovačić je pak rekao da ništa nije gotovo, pa ni što se tiče njegove kandidature za ministra. "Imam najveće izglede", rekao je.

Nastavlja biti zamjenik gradonačelnika Omiša. "I ja sam govorio da neću ići u izvršnu vlast, ostao sam prošli put i saborski zastupnik, ali evo - tako je ispalo. Složilo se tako i jaka politička figura morala je preuzeti potpredsjedništvo Vlade nakon što Božo ode za predsjednika Sabora", rekao je Kovačić. "Istina je da je Most jedno vrijeme zagovarao stručnjake za ministre, no pokazalo se da je i samoj struci potrebno neko vrijeme da se pripremi za političke funkcije", dodao je.

Nakon što su danas u Saboru propale sjednice Odbora zbog kašnjenja zastupnika, a od mostovaca je došao samo Ivan Kovačić, iz saborske Službe za medije opravdali su zastupnike Mosta kazavši da nisu svi na vrijeme znali za sjednicu.

Za propust Kovačić nikoga ne krivi

Kovačić kaže da su došli, ali da nisu došli oni koji su predlagali zakone, a da oni nisu ni članovi Odbora. "Ja sam dakle sinoć dobio poruku da je Odbor u 8.30 sati. Ovi ljudi nisu niti znali da je Odbor. Oni, dakle, nisu članovi Odbora, ja jesam i srećom došao sam odnosno bio upoznat s tim", rekao je dodavši da za propust ne krivi nikoga, "ali saborska je služba možda trebala ranije informirati ljude".

Rekao je i da nije vikao na ljude koji nisu došli, jer su novinari danas čuli Kovačića da viče na mostovce iza zatvorenih vrata. "Nisam galamio, malo sam tempramentan. Ne vjerujem da je itko namjerno to napravio, došlo je do greške u službi, sve će biti sutra napravljeno. Pisalo se da sam vikao da se nije došlo, svi su došli. Problem je što nisu došli oni koji su trebali prezentirati zakon, no oni ni nisu članovi odbora", rekao je Kovačić.

Ponovio je i naglasio da su članovi Mosta koji su dio Odbora - došli. "Ako treba isprika u ime Mosta što se nismo raspitali bolje, ja se ispričavam, ali sve će biti napravljeno."

"Nikad nismo ni komunicirali da ćemo svih sedam uvjeta staviti u hitnu proceduru", rekao je Kovačić na pitanje jesu li odustali od ranijih uvjeta. "Mi baratamo dnevnim redom sjednica, i bitno nam je da su ušle u proceduru. Svaka će se točka napraviti, niti jedna neće pasti na Ustavnom sudu."

Priznaje da su najavili da će uvjeti biti ispunjeni prije formiranja nove Vlade, ali da nisu znali da će Petrov biti predsjednik Sabora. "Da, nismo znali da ćemo ispregovarati mjesto predsjednika Sabora. Sad nam je bitno da svi zakoni krenu u proceduru." Dodao je da je bitno da je sve krenulo.

'Nismo odustali od smanjenja pretplate za HRT'

Na pitanje jesu li odustali od smanjenja pretplate za HRT, Kovačić kaže da nisu. "To bi trebalo ići oko 5. mjeseca 2017. za određeni dio ljudi, a inače tražimo da se pretplata smanji, ali ne može to ići odmah, jer ćemo ljude dovesti u financijske probleme."

Na pitanje o Zlatku Hasanbegoviću kaže "Ma gledajte, ne ulazimo u to. Da slažemo Vladu, mi bi je složili kako želimo. Da sad srušimo Vladu, vi bi rekli - opet mostovci nešto traže. Nisam za Hasanbegovića ili protiv njega, baš me briga iskreno, svejedno mi je ako će se raditi dobro. Ali recite vi, da mi stavimo veto na njega, onda će reći da Mostovci filozofiraju. Da ga pustimo, omnda će ti isti reći da smo opet krivi", kazao je Kovačić za N1.

Ključne riječi

Komentara 35

SO
sohnahoakasaa
23:51 17.10.2016.

Primijer kako sve škole i naukvoanja od primitivca i provincijalca ne mogu napraviti uljuđenog čovjeka. Ne znam dal su roditelji htjeli ili nisu znali sramota. Da je bar samo on ali je jedan od mnogih koji rijeka donese na političku scenu a znamo kak se 'to' zove. Uvvijek mulj i nečist. Tragedija je kaj njega nije briga za nikoga i ništa ali za saborsku, saborsku potpredsjedničku ili još 'bolje' ministarsku plaću i fotelju je. Provincijalski demagog.

LU
Lujo123
22:56 17.10.2016.

Znači i MOST-u je svejedno tko odlučuje o vladi RH, građani RH koji su glasovali za HDZ i MOST ili pupavac!! Sramota! Mislim da budu jaaako brzo novi izbori ne bude li gospodin doktor Hasanbegović i dalje ministar. Trebao je biti i prvi potpredsjednik vlade, ali pamtimo i vratimo na prvim izborima, a to bude brzo!!!

DU
Deleted user
22:59 17.10.2016.

Nisu tako pričali kad je Brkić trebao biti ministar branitelja. Sad se uvalio u udobnu foteljicu i "baš ga briga". Stomatolog na čelu ministarstva uprave, kako je ono išlo - trebaju nam stručnjaci? :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije