Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE

Kostrena se oglasila o otkazivanju koncerta Marka Perkovića Thompsona

Thompson
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/4
04.04.2018.
u 18:57

Nakon zaključka da se koncert ipak ne održi, direktor Komunalnog društva Kostrene sastavio je i poslao obrazloženje o raskidu suradnje organizatorima koncerta, stoji u priopćenju.

Općinska uprava Kostrene u priopćenju u srijedu o otkazivanju koncerta Marka Perkovića Thompsona u tome mjestu 28. travnja tvrdi kako nije sudjelovala u razgovorima o organizaciji koncerta te da je ugovor potpisalo kostrensko komunalno društvo,  o čemu je ona obaviještena kad je on potpisan.

Ugovor je potpisalo Komunalno društvo Kostrena, koje upravlja sportskom dvoranom u kojoj se trebao održati koncert 28. travnja.

"Obavijest o održavanju koncerta dobivena je neposredno uoči početka oglašavanja (plakati), no ni tada nije bila poznata činjenica da je ugovor potpisan, nego je i dalje ostavljen dojam kako se radi o pregovorima", stoji u priopćenju kostrenske općinske uprave.

Uprava navodi da su načelnik općine Dražen Vranić, predsjednik kostrenske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Franjo Božinović i direktor Komunalnog društva Kostrene Tomislav Matić zaključili da se koncert neće održati "s obzirom na to da se memorijalni malonogometni turnir u čast poginulom kostrenskom branitelju Ivici Opačku Paji, kao povod koncertu, održava početkom travnja, a u drugoj polovici travnja,unaprijed planiranim programom, Općina Kostrena obilježava 25. godišnjicu osnutka".

Načelnik Vranić: Koncert i ono što on sa sobom nosi kosi se sa stajalištem općinske vlasti da treba graditi jedinstvo

Kako je u izjavi za Hinu objasnio kostrenski načelnik Vranić, koncert i ono što on sa sobom nosi kosi se sa stajalištem općinske vlasti da se treba graditi jedinstvo i da se izbjegava politička polarizacija te se ne može održati za vrijeme službenog obilježavanja godišnjice te općine.

"Smatram da sam kao predstavnik izvršne vlasti trebao biti upoznat s namjerom organiziranja koncerta te o tome da je ugovor već potpisan", rekao je Vranić. 

Nakon zaključka da se koncert ipak ne održi, direktor Komunalnog društva Kostrene sastavio je i poslao obrazloženje o raskidu suradnje organizatorima koncerta, stoji u priopćenju.

"Bez obzira na to što je riječ o komercijalnom koncertu, uobičajena je praksa da Općina bude informirana o događajima koji se održavaju na njezinu području, od čega se u ovom slučaju zbog nekog razloga odstupilo unatoč tome što se radi o događaju visokog rizika", ističe se u priopćenju i dodaje da se takvim postupkom naštetilo ugledu te općine, da je općinski načelnik izložen verbalnim napadima i prijetnjama, a bude li sve poprimilo i sudski epilog, Komunalno društvo Kostrena imat će i financijsku štetu, što će nedvojbeno zahtijevati i pitanje odgovornosti.

S menadžmentom Marka Perkovića Thompsona kontaktirala je kostrenska Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, koja se dogovarala o njegovu gostovanju u Kostreni.

Pogledajte i galeriju: Thompson na suđenju u slučaju Fimi Media

Thompson
1/6

Komentara 243

RI
rimac444
19:48 04.04.2018.

Još jedan dokaz kako srbi koje je jednonogi dovozio u Primorje i domaći izdajnici teroriziraju ostatak Hrvata u tom dijelu Lijepe naše.

JA
jasenka
19:20 04.04.2018.

Dragi Thompson dodji opet u Varazdin i odrzi koncert jer tu zive Hrvati a u Kostrni nek pjevaju pozeljni Srbi. Svakom svoje.

DU
Deleted user
19:55 04.04.2018.

Zabranjeno pjevati u vlastitoj državi.To nije bilo niti u Sovjetskom savezu.Što MP loše pjeva?koga vrijeđa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije