Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
granica sa srbijom

Kosovo: Uhitili petero Srba koji su posjedovali četnički časopis

kosovo, barikade, kfor
Reuters/PIXSELL
27.03.2012.
u 19:54

Uhićena su dva muškarca, od kojih \"jedan u svojstvu pravoslavnog monaha\", i tri žene

Policija Kosova uhitila je petero Srba kod Vučitrna jer je pretresom njihova automobila pronađeno 38 primjeraka časopisa "Četnički ravnogorski pokret" i osumnjičeni su za "raspirivanje nacionalne i etničke mržnje", doznaje agencija Beta.

Glasnogovornik Policije Kosova Besim Hoti rekao je novinarima kako su uhićena dvojica muškarca, od kojih "jedan u svojstvu pravoslavnog monaha", i tri žene, a zadržana je S.A. iz Beograda kojoj je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, pojasnio je novinarima. No, srpski novinari otkrili su kako je "muškarac u svojstvu monaha" zapravo bivši monah Eparhije raško-prizrenske Evtimije Milentijević, a zadržana je Snežana Antonijević, magistrica ekologije iz Beograda.

Časopis "Četnički ravnogorski pokret" zbog kojeg su Srbi uhićeni, tiskan je u Kanadi. Glasnogovornik Hoti pojasnio je kako je prema kaznenom zakonu Kosova za raspirivanje međunacionalne i etničke mržnje predviđena kazna od jedne do tri godine zatvora.

Komentara 34

Avatar Idler 3
Idler 3
21:31 27.03.2012.

21:03h maksim....ak te bu utješilo - ne volimo ih ništ manje neg vas >;-))

Avatar aherts_
aherts_
20:49 27.03.2012.

Pa naravno da su uhićeni. Samo je već bolesno to što srbi rade stoljećima. Strašno. Dosadili su više svima živima. Cijeli život im se svodi na mržnji i šovinizmu(a ovi zločinački časopisi sigurno to jesu). Strašno je da nikad neće prestati u svojim šovinističkim zahtjevima, ideologijama vel.srbije i veličanju noževa,odvratnih četnika i klanja. Samo sve dolazi na naplatu, polako.

SI
sinaj
15:41 28.03.2012.

Kosovo: Uhitili petero Srba koji su posjedovali četnički časopis ______________________________ Odlično, konačno i na Kosovu stvari dolaze na svoje mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije