Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRORAČUN

Kosor: Nije nastao stampedo nakon najave mirovinske reforme

kosor
Goran Stanzl/Pixsell
12.11.2010.
u 17:36

- Prvi ćemo put donijeti zakon o fiskalnoj odgovornosti, odnosno na posebnu odgovornost obvezati korisnike poračuna, najavila je Kosor.

Problema u dogovoru o proračunu nema. Imate krivu informaciju. Proračun za 2011. dogovoren je u okvirima koje smo si sami zadali. Vlada je predložila Saboru, Sabor prihvatio odluku da se rashodi ne povećavaju i u taj “zamrznuti” proračun morat ćemo uklopiti mnoge obveze - povećani iznos za kamate od 1,1 milijardu kuna, sredstva za provedbu referenduma za ulazak u EU, parlamentarne izbore, popis stanovništva te povećane iznose za umirovljenike. No moram reći da apsolutno nije nastao stampedo nakon najave mirovinske reforme - kazala je u petak predsjednica Vlade Jadranka Kosor u Erdutu.

Kako je dodala, proračun se “brusi”, sljedeći će tjedan biti prihvaćen na sjednici Vlade te poslan u Sabor, a očekivanja su da bi već za petnaestak dana mogao biti donesen.

- Prvi ćemo put donijeti zakon o fiskalnoj odgovornosti, odnosno na posebnu odgovornost obvezati korisnike proračuna - najavila je novinu Kosor naglašavajući da je sigurna da će proračun biti izglasovan čak i s više glasova nego li je potrebno. Također, očekuje da će u 2011. BDP rasti za 1,5 posto, a ostvare li se planirane investicije, zaključila je, čak i više.

Da u koaliciji nema problema oko donošenja proračuna, kazao je i Milorad Pupovac (SDSS) čija je stranka, naglasio je, inzistirala na stajalištu da ne treba mijenjati nultu stopu PDV-a na kruh, mlijeko i lijekove jer bi to značilo povećanje njihovih cijena i pogodilo one koji “žive na kruhu i mlijeku”. Neki su, otkrio je, u tome vidjeli način kako smanjiti deficit, no SDSS ga vidi isključivo u rastu investicija, industrijskih kapaciteta i otvaranja radnih mjesta.

Ključne riječi

Komentara 79

ED
eddinger1
17:59 12.11.2010.

A petak je ljudi moji i nikome se ne radi. Sve ja to to razumjem. samo ovima u vladi se nikako ne radi kroz cijelu godinu. Štednja, štednja to je ono što očekujemo od njih. Manji rashodi ili izbori što prije!

HE
heron
19:49 12.11.2010.

Bjeloglava će nas odvest u totalnu propast...

SL
slavko470
17:55 12.11.2010.

Da ova glupa krava kosorica kad nešto kaže ni sama sebi ne vjeruje. Hrvatska je na rubu propasti i katastrofe najveće odkad postoji to zna čitava Evropa samo HDZ puni uši starim babicama da je sve u redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije